Güncel Gelişmeler:
  • Ordu – Giresun Havalimanı’nda sefer sayıları arttı - 10:43
  • Nebati'den konutta fahiş fiyat artışı uyarısı - 09:29
  • Bankalara, 'döviz işlemlerini likit saatlere çekin' talebi - 09:19
  • Gecelik kredi faizlerinde 'zorunlu' yükseliş - 09:13
  • Ülker'in ilk çeyrek cirosu 5,9 milyar TL'ye ulaştı - 09:07
20.09.2024

Esnaflıktan sanayiciliğe…

Sarıgöller’in hedefi büyük

info@karadenizekonomi.com / 17.05.2017

Esnaflıktan sanayiciliğe…
  • ·1924 yılında kurulan Sarıgöller firması, bugün 4.kuşak aile bireyleri tarafından yönetiliyor. 2 milyon dolarlık ihracat yapan şirket yeni yatırımlar için destek bekliyor.

Sarıgöl ailesi, Cumhuriyetin ilanı sonrası yapılan anlaşma ile Selanik’ten Giresun’a mübadele ediyor. Giresun’a gelir gelmez ticarete başlıyor. Yönetim Kurulu üyesi Semih Sarıgöl bu durumu “Merhum dedem buraya gelince en iyi bildiği şeyi yapıyor; o da ticaret” diye ifade ediyor.

Manifatura mağazacılığı ile başlayan ticaret hayatları, daha sonrasında beyaz eşya ticareti, mobilya derken, 2008 yılında sanayiciliğe geçiliyor. Ailenin 4.kuşak üyeleri Salih ve Semih Sarıgöl kardeşler üniversite eğitimleri sonrası memleketleri Giresun’a döndükten sonra artık üretmek gerektiğine karar verirler. 2008 yılında Sarıgöl Konveyör Sistemleri firmasını kurarak yaklaşık 20 kişi ile imalat sektörüne girdiler. Önceleri merdiven altı şeklinde başlayan imalat serüveni 2010 yılında yeni fabrika yatırımı ile daha profesyonel hale geliyor. Bugüne geldiğimizde ise, yaklaşık 2 milyon dolar tutarında ihracat gerçekleştiren, 60 kişiye istihdam sağlayan ve son iki yıldır yöresinde vergi rekortmenleri sırasında üst sıralarda yer alan bir firma haline gelmeyi başardı.

Semih Sarıgöl mevcut iş yapılarını ve gelecek ile planlarını ise şu şekilde ifade ediyor;

“Sarıgöl Dayanıklı Tüketim Malları Ltd.Şti ve Sarıgöl Konveyör Sistemleri Ltd.Şti. olarak iki şirketle yöremiz ekonomisine değer katmaya çalışıyoruz. Şirketlerimizin toplam çalışan sayısı 110 kişi civarında. Perakende sektöründe yer alan firmamız, Giresun, Bulancak ve Ordu olmak üzere toplam 4 şube ile hizmete devam ediyor. Bu mağazalarımızda Arçelik ve Bellona bayiliklerimiz bulunmakta. Bu sektörde işlerimizi büyütmeye ve yatırım yapmaya devam edeceğiz. İmalatçı firmamız Sarıgöl Konveyör ise Bulancak Pazarsuyu mevkiindeki üretim yeri ile 60 kişiye istihdam sağlıyor. Toplam satışlarımızın %70’lik kısmı ihracat ve 16 ülkeye ihracat yapar durumdayız. Bu sektörde kapasitemizi artırmak amaçlı, Giresun 2. Organize sanayi bölgesinden arsa tahsisi konusunda başvurumuzu yaptık. İnşallah olumlu yanıt alır isek 7,000-8,000 m2 kapalı alanlı yeni fabrika yatırımı planlıyoruz. Bu konuda da devlet büyüklerimizden destek talep ediyoruz.” KARADENİZ EKONOMİ