Türkiye meyve suyu pazarında iki yıldır devam eden daralmaya rağmen 2019'u yüzde 6’lık bir büyüme ile kapatan Dimes’in Genel Müdürü Diren, başarılarının sırrı olarak “Sürdürülebilir ideallerin peşinden koşuyoruz. Vizyon ve misyonumuzu bu oluşturuyor" dedi.
info@karadenizekonomi.com / 14.01.2020
Pek çok kurum, kuruluş ve organizasyon, ticari faaliyetlerinin ve ayak izlerinin dünya üzerindeki negatif etkilerini bertaraf etmek için ekonomik, sosyal ve çevre odaklı sürdürülebilirlik uygulamalarına odaklanıyor ve bu alanda önemli çalışmalara imza atıyor. 1950’li yıllarda, yurdun farklı noktalarında edindiği tecrübeler sonrasında, Tokat’ın meyvelerini üretici, kalkınma ve toplum beslenmesine değere dönüştermeyi hedefleyen idealist ziraatçinin girişimiyle hayata geçen, Türkiye’nin ilk yerli sermayeli meyve suyu Dimes de böyle bir kurum olma özelliği taşıyor. Dimes Genel Müdürü Ozan Diren şirket olarak sürdürülebilirlik kavramının tüm ilkelerini işin doğasında barındırdıklarını belirterek, “Kendisi de hayata her zaman başka bakan kurucumuz, dedem merhum Vasfi Diren'in doğa ve insan için iyisini yapma azmi, Dimes’i sürdürülebilirlik odaklı bir iş modeli kılmakla kalmıyor, en büyük rekabetçi avantajımızı da oluşturuyor. İçecek sektöründe inovasyon ortaya koymayı ve daha fazla fayda sunan, katma değerli yeni ürünler geliştirmeyi hedefliyoruz. Bu kapsamda ülkemizde yaygın şekilde ancak meyve suyu sektöründe bugüne dek çok fazla değerlendirilmeyen ürünleri de endüstriye kazandırmayı amaçlıyoruz. Bugün, Türkiye'de ve 100’ü aşkın ihracat pazarında rekabetçi bir şirket olan Dimes, Türkiye'nin lider üreticisi meyve suyu ve ülkemizin önde gelen içecek markası olmanın yanı sıra gerek kuruluş felsefesi, gerekse iyi tarım ve iyi endüstri üzerine kurulu iş modeli ile çevre ve topluma karşı sorumlu bir kurum kimliği taşıyor. Bu kimliğimiz, hayata bakışımızı, iş yapma şekillerimizi, üretimden pazarlamaya tüm iş kararlarımızı, tercihlerimizi ve ürünlerimizin karakterini doğrudan etkiliyor. Türk tarımına değer katmayı şiar edinmiş bir şirket olarak, katma değerli ürün geliştirmeye odaklanıyoruz. Tarım ürünlerini katma değerli ürünlere dönüştürmeye, içecek şirketi vizyonumuzla yeni lezzetleri ve alışılmış lezzetlerin yeni yorumlarını tüketicilere sunmaya önem veriyoruz.” dedi
2019’da büyümeyi sürdürdü
Türkiye meyve suyu pazarında iki yıldır devam eden daralmaya rağmen Dimes, 2018 yılında olduğu gibi 2019'da büyümesini sürdürdü ve yılı yüzde 6’lık bir büyüme ile kapattı. İnsanlığın geleceğini şekillendirecek temel yapı taşının, sürdürülebilir ve bir o kadar da kapsayıcı nitelikte, paylaşılan katma değer üretimi olacağını belirten Diren, sürdürülebilirlik odaklı iş modelinin geleceğine yönelik düşüncelerini şöyle ifade etti; “İnsanların temel arayışı, kendileri için olduğu kadar, içerisinde yaşadıkları toplum, üzerinde yaşadığımız dünya, yani insan ve doğa için daha fazla, daha kapsayıcı, daha katma değerli ve daha sürdürülebilir bir şekilde iyilik sunulabilmesi. Geleceğin yörüngesi, temel fonksiyonun ötesinde ek değer sunan ürünler ve hizmetler, bunların oluşumunu sağlayan değer zinciri ve toplum geneli üzerinde kapsayıcı etki yapan katma değer üretimi ve bunun sürdürülebilirliği üzerine şekillenecek. Bu da, hayata başka bakan, işinin yörüngesini, samimi bir yaklaşımla doğaya ve insana saygı, doğa ve insan için değer üretimi çevresine oturtan, tercih ve kararlarını bu yönde şekillendiren, sürdürülebilir iş modellerini daha da önemli ve değerli kılacak.”