Güncel Gelişmeler:
  • Ordu – Giresun Havalimanı’nda sefer sayıları arttı - 10:43
  • Nebati'den konutta fahiş fiyat artışı uyarısı - 09:29
  • Bankalara, 'döviz işlemlerini likit saatlere çekin' talebi - 09:19
  • Gecelik kredi faizlerinde 'zorunlu' yükseliş - 09:13
  • Ülker'in ilk çeyrek cirosu 5,9 milyar TL'ye ulaştı - 09:07
20.09.2024

Bulvar Cafe yerel lezzetle fark yaratıyor

'Günden güne büyüyoruz'

info@karadenizekonomi.com / 8.12.2017

Bulvar Cafe yerel lezzetle fark yaratıyor
  • ·Altınordu’da yıllardır faaliyet gösteren Bulvar Cafe ve Restoran’ın iki ortağı Burak Akpınar ve Erim Kadıoğlu, kafe işletmenin göründüğü kadar kolay bir iş olmadığını söyleyerek, “Ancak kalitemizle günden güne büyüyoruz” dediler.

Bulvar Cafe ve Restoran, Ordu’nun Altınordu ilçesinde 1994 yılında kurulmuş. Burak Akpınar ve kuzeni Erim Kadıoğlu, 2007 yılında babalarından 

devraldıkları ve aynı isimle markalaştırdıkları cafelerini, Atatürk Bulvarı’nda işletmeye devam ediyorlar. Bulvar Cafe ve Restoran’ın açıldığı ilk yıllarda, Ordu’da bu tarz mekânların olmadığını söyleyen Burak Akpınar, menülerine ekledikleri yeni tatlarla günden güne büyüdüklerini belirtti. Ortalama yüzde 80 doluluk oranı ile çalıştıklarını ve daha çok gençleri, öğrencileri ve gurbetçileri ağırladıklarını söyleyen Akpınar, 23 personel ile birlikte, Ordu standartlarının üzerinde bir menüyle hizmet verdiklerini ifade etti. Akpınar garsonlarının dahi kendi özel müşterileri olduğunu belirterek; “Müdür yahut şeflerle çalışmıyoruz. Kendimiz direkt işin içerindeyiz. Kısacası sıcak ve samimi bir ortamımız var. Günden güne büyüyoruz” dedi.

Uygun fiyat ve kaliteyi koruyoruz

Cafe sektörünün göründüğü kadar kolay bir iş olmadığına değinen ve maliyetlerin yüksekliğinden şikâyet eden Akpınar, “Günümüz koşullarında işletmeleri genel giderleri ve girdi fiyatları zaten zorluyor. Elektrik, su ve doğalgaz faturaları ile personel maaşları da eklenince yük daha da ağırlaşıyor. Bununla birlikte sokak arası ve merdiven altı yerlerde yaygınlaşan ve ayaküstü sunum yapan işyerleri de cafelerle haksız rekabete giriyor. Ordu’nun müşteri potansiyeli belli. Biz uygun fiyatlarla yüksek kalitede hizmet verebilmek için çalışıyoruz’ ‘dedi.

Ortam yatırıma teşvik etmiyor

Akpınar, ekonominin kötüye gittiğini ve bu nedenle yatırım yapma konusunda temkinli olduklarını belirterek ancak fırsat bulduklarında önce Karadeniz’de daha sonra da Türkiye genelinde şubeleşmek istediklerini söyledi. Akpınar sözlerini şöyle noktaladı: “Ben müşteri olarak Bulvar Cafe’ye gelsem, cafenin Ordu tostunu ve pizzasını tercih ederdim. Bu ürünlerde kullandığımız tüm malzemeleri kendimiz yapıyoruz. Ordu’nun ürünü Ufuk Gazoz ve Ordu tostunu birleştirdik. Nostalji yaptık ve bu çok beğenildi. İnsanlar eski lezzetleri özlüyor ve bizde buluyorlar. Bulvar Cafe’de tanışanlar, burada nişanlananlar, çocuğu olanlar gelip bu hikâyelerini anlatıyorlar.” KARADENİZ EKONOMİ