Güncel Gelişmeler:
  • Ordu – Giresun Havalimanı’nda sefer sayıları arttı - 10:43
  • Nebati'den konutta fahiş fiyat artışı uyarısı - 09:29
  • Bankalara, 'döviz işlemlerini likit saatlere çekin' talebi - 09:19
  • Gecelik kredi faizlerinde 'zorunlu' yükseliş - 09:13
  • Ülker'in ilk çeyrek cirosu 5,9 milyar TL'ye ulaştı - 09:07
20.09.2024

Toktaş: Bölge tek pazar bağımlılığından kurtulmalı

KATİD Başkanı ve Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı Yönetim Kurulu Üyesi Toktaş’ın katılımıyla Trabzon'un turizm alanında yaşadığı sorunlar ve Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı'ndan alabilecekleri destekler Grand Zorlu Hotel’de yapılan toplantıda görüşüldü.

info@karadenizekonomi.com / 9.11.2020

Toktaş: Bölge tek pazar bağımlılığından kurtulmalı

KATİD Başkanı ve Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı Yönetim Kurulu Üyesi Murat Toktaş’ın katılımıyla Trabzon'un turizm alanında yaşadığı sorunlar ve Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı'ndan alabilecekleri destekler ve öneriler Grand Zorlu Hotel’de yapılan toplantıda görüşüldü.

‘’Tanıtım için proje hazırlığındayız’’

Yeni turizm destinasyonları için çalışmalar yaptıklarını, en önemli projenin Trabzon'un inanç turizminde öne çıkması olduğunu dile getiren Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, ‘’Ayasofya, Sümela ve Trabzon'da bulunan ibadethane ve kiliselerin bulundukları destinasyonların tanıtımı için turlar düzenlenmesi ile ilgili proje hazırlığı içindeyiz’’ dedi.

‘’Çözüm önerileri bakanlığa sunulacak’’

KATİD Başkanı Murat Toktaş, ‘’Bölgede turizmcilerin yaşadığı sıkıntıların ortadan kaldırılması için sektör temsilcileri ile şehirlerde toplantılarımıza başladık. İlk toplantımızı da Trabzon’da gerçekleştirdik. Burada bizlerle paylaşılan sorunları ve çözüm önerilerini rapor haline getirerek bakanımıza sunacağım. Artık bölge tek pazar bağımlılığından kurtulmalı. Ayrıca TGA'nın Karadeniz Bölgesi için sağlayacağı katkılarla ilgili olarak da bu toplantı ve çalışmalar ışığında Bakanlık'tan bölgemiz adına taleplerde bulunacağız’’ diye konuştu.

‘’Trabzon turizmini canlandıracağız’’

Trabzon turizmini canlandırmak için fikir alışverişinde bulunan KATİD Trabzon Temsilcisi Ali Şahin, ‘’ Ortadoğu'dan gelen turistlerin azalması, pandemi süreci ile ilgili yaşananlar sonrasında durağan hale gelen Trabzon turizmini canlandırmak için fikir alışverişinde bulunduk. Neler yapılabileceğini tartıştık. Özellikle pazarlarla ilgili ilgili fikir alışverişinde bulunuldu. Çok verimli toplantı oldu’’ ifade etti.