Güncel Gelişmeler:
  • Ordu – Giresun Havalimanı’nda sefer sayıları arttı - 10:43
  • Nebati'den konutta fahiş fiyat artışı uyarısı - 09:29
  • Bankalara, 'döviz işlemlerini likit saatlere çekin' talebi - 09:19
  • Gecelik kredi faizlerinde 'zorunlu' yükseliş - 09:13
  • Ülker'in ilk çeyrek cirosu 5,9 milyar TL'ye ulaştı - 09:07
20.09.2024

Kızlar Manastırı kültür sanat merkezi olarak turizme katkı sağlayacak

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Zorluoğlu, ‘’Şehrimizin güzide mekanlarından Kızlar Manastırı'mız, yeni yüzüyle müzikten tiyatroya, resimden edebiyata sanatın her alanında kültür sanat merkezi olarak turizme katkı sağlayacak.’’

info@karadenizekonomi.com / 18.05.2021

Kızlar Manastırı kültür sanat merkezi olarak turizme katkı sağlayacak

Trabzon'un Ortahisar ilçesinde 19’uncu yüzyıldan kalan Kızlar Manastırı'nın, yenilenen yüzüyle bu turizm sezonunda yerli ve yabancı turistlerin gözde mekanları arasında yer alması hedefleniyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Trabzon Büyükşehir Belediyesi iş birliğiyle aslına uygun olarak 2014'te başlatılan restorasyon ve rölöve çalışmaları 2019'da tamamlanan manastır için 2 milyon 681 bin 205 lira harcandı.Tarihi dokusu ön plana çıkarılan manastırın mülkiyeti ise Trabzon Büyükşehir Belediyesine verildi.

Konumu, şehir ve deniz manzarasıyla öne çıkan Kızlar Manastırı'nın kentin önemli turizm merkezlerinden olduğunu dile getiren Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, ‘’Büyükşehir Belediyemizce manastırda misafirhane olarak kullanılan 4 katlı yerleşkenin 3 ve 4’üncü katını sanatçılar ile sanatseverlerin hizmetine sunmak için bir galeri ve sanat merkezi çalışması planlıyoruz. Gece ışıklandırması da tamamlanan manastırın, otopark sorununun çözümü için ilgili daire başkanlıklarımız çalışma yapıyor. Bu kapsamda yeni turizm sezonu öncesi çalışmalarımızı hızlandırdık. Şehrimizin güzide mekanlarından Kızlar Manastırı'mız, yeni yüzüyle müzikten tiyatroya, resimden edebiyata sanatın her alanında kültür sanat merkezi olarak turizme katkı sağlayacak’’ ifadelerini kullandı.