Güncel Gelişmeler:
  • Ordu – Giresun Havalimanı’nda sefer sayıları arttı - 10:43
  • Nebati'den konutta fahiş fiyat artışı uyarısı - 09:29
  • Bankalara, 'döviz işlemlerini likit saatlere çekin' talebi - 09:19
  • Gecelik kredi faizlerinde 'zorunlu' yükseliş - 09:13
  • Ülker'in ilk çeyrek cirosu 5,9 milyar TL'ye ulaştı - 09:07
20.09.2024

ABD’ye giriş zorlaştı

ABD Başkanı Donald Trump'ın ülkeye göçmen girişi kısıtlamasını, bazı çalışma vizelerini de kapsayacak şekilde genişleteceği ve kararı yıl sonuna kadar uzatacağı bildirildi.

info@karadenizekonomi.com / 27.06.2020

ABD’ye giriş zorlaştı

Adının açıklanmasını istemeyen üst düzey Beyaz Saray yetkilisi, telefon üzerinden yaptığı bilgilendirme toplantısında, Trump'ın ülkeye göçmen işçi alımına ilişkin kararname imzalayacağını duyurdu. Trump'ın nisanda imzaladığı kararnameyle ülkeye göçmen alımını bir süreliğine askıya aldığını anımsatan yetkili, imzalanacak yeni kararnameyle kararın yıl sonuna kadar uzatılacağını ve bazı göçmen olmayan vize sahiplerinin de bu kapsama dahil edileceğini belirtti.

Trump'ın imzalayacağı kararname kapsamında göçmen vize türlerinin yanı sıra "göçmen olmayan vize" kategorisindeki H-1B, H-2B, H-4, L-1 ve bazı J-1 vizeleriyle ülkeye giriş de askıya alınacak.ABD'de H-1B vizesi "vasıflı işçi" grubuna verilirken bu işçilerin eşlerine de H-4 vizesi veriliyor.H-2B vizeleri mevsimlik çalışanlara, L-1 ise kendi işverenleri tarafından yurt dışı pozisyonlarına atanan yöneticilere sağlanıyor. HABER MERKEZİ