Güncel Gelişmeler:
  • Ordu – Giresun Havalimanı’nda sefer sayıları arttı - 10:43
  • Nebati'den konutta fahiş fiyat artışı uyarısı - 09:29
  • Bankalara, 'döviz işlemlerini likit saatlere çekin' talebi - 09:19
  • Gecelik kredi faizlerinde 'zorunlu' yükseliş - 09:13
  • Ülker'in ilk çeyrek cirosu 5,9 milyar TL'ye ulaştı - 09:07
20.09.2024

Türkiye’de ilk kez bir öykü kitabı albüm haline getirildi

Dr. Evrim Şencan Gürtunca tarafından yazılan ve 2019 yılında Kuzey Işığı Yayınları tarafından basılan “Siyah Giyen Kadınlar” adlı öykü kitabındaki kadın öyküleri, Toygar Şenelmiş tarafından bestelendi ve seslendirildi. Toygar Şenelmiş’in ilk profesyonel çalışması olan “Siyah Giyen Kadınlar / Işık” albümünde; Işık, Latife ve Leylâ adlı şarkılar yer alıyor. Şarkıların aranjesi ve “Latife”adlı şarkıya çekilen klibin yönetmenliği Doğan Umut tarafından yapıldı.

info@karadenizekonomi.com / 6.09.2021

Türkiye’de ilk kez bir öykü kitabı albüm haline getirildi

“Siyah Giyen Kadınlar/Işık” adıyla ve Doğan Umut Music Company etiketiyle piyasaya sürülen şarkılar tüm dijital platformlarda dinleyicilerin beğenisine sunuldu. Yakın bir zamanda da “Latife” şarkısının akustik versiyonu ve “Ekin” yakında müzik piyasasında yerini alacak.

Albümdeki şarkılar, Dr. Evrim Şencan Gürtunca’nın kaleminden dökülen öykülere bağlı kalınarak yaşanmış ve yaşanması muhtemel hikâyeler üzerine kurgulandı. Albümdeki “Latife” isimli şarkıya ise öykünün geçtiği mekân olan Ulucanlar Cezaevinde klip çekildi.

Dr. Evrim Şencan Gürtunca ve Toygar Şenelmiş’in edebiyat ve müzik sanatını birleştirme fikri, toplumda kitap okuma alışkanlığını kazandırmak, müzik ile edebiyatın bütünlüğü ile kişisel gelişeme katkı sağlamak üzerine çıktı.