Güncel Gelişmeler:
  • Ordu – Giresun Havalimanı’nda sefer sayıları arttı - 10:43
  • Nebati'den konutta fahiş fiyat artışı uyarısı - 09:29
  • Bankalara, 'döviz işlemlerini likit saatlere çekin' talebi - 09:19
  • Gecelik kredi faizlerinde 'zorunlu' yükseliş - 09:13
  • Ülker'in ilk çeyrek cirosu 5,9 milyar TL'ye ulaştı - 09:07
20.09.2024

Pandemi döneminde tercih e-ticaret siteleri oldu

Pandemi döneminde temassız alışveriş yapmaya olanak sağlayan e- ticaret siteleri vatandaşların tercihi oldu.

info@karadenizekonomi.com / 29.09.2020

Pandemi döneminde tercih e-ticaret siteleri oldu

Pandemi döneminde temassız alışveriş yapmaya olanak sağlayan e- ticaret siteleri vatandaşların tercihi oldu. Mobil alışverişteki artış bazı ürünlere olan eğilimlerde farklılık gösterdi.

Alışverişlerin yüzde 62’si kredi kartından yapıldı

Alışverişlerin yüzde 62’si ile en çok kullanılan kredi kartı özellikle yüksek tutarlı alışverişlerde tercih edildi. Diğer yüzde 38’i ise banka kartı ile yapıldı. Kredi kartında ortalama sepet tutarı 208 TL iken, banka kartında 93 TL oldu.

Taksit alışkanlıkları değişmedi

Pandemi döneminde ise taksit alışkanlıklarında değişim yaşanmadı. Yapılan alışverişlerin yüzde 84’ü kredi kartı ile taksitsiz gerçekleştirildi. Alışverişlerin yüzde 3 ‘ünde 2 taksit tercih edilirken yüzde 10’unda ise 3 taksit tercih edildi.

Sepet doluluk oranında Karadeniz ikinci sırada

Pandemi sürecinde sepetini en çok dolduran şehir 206 TL ile Muğla olurken, 201 TL sepet tutarı ile Karadeniz’den Artvin oldu.

Online alışverişin yüzde 67’sini kadınlar oluşturuyor

Online alışverişin yüzde 67’sini kadınlar oluştururken, yüzde 33’ü de erkekler tarafından yapıldı. Kadınlar alışverişinin yüzde 55’ini mobilden yaparken yüzde 45’ini ise web üzerinden gerçekleştirdi. Erkekler ise mobilden yüzde 29, web üzerinden ise yüzde 71

Normalleşme süreci alışverişi artırdı

Coronavirüs sürecinde eğitim ve kitap sektöründe yaşanan satış ile birlikte gıda ve giyim aksesuarları da büyük ilgi gördü. Normalleşme sürecine girilmesiyle birlikte spor giyim mağazaları, seyahat acenteleri ve araç kiralama alışverişlerinde artış yaşandı.