Güncel Gelişmeler:
  • Ordu – Giresun Havalimanı’nda sefer sayıları arttı - 10:43
  • Nebati'den konutta fahiş fiyat artışı uyarısı - 09:29
  • Bankalara, 'döviz işlemlerini likit saatlere çekin' talebi - 09:19
  • Gecelik kredi faizlerinde 'zorunlu' yükseliş - 09:13
  • Ülker'in ilk çeyrek cirosu 5,9 milyar TL'ye ulaştı - 09:07
20.09.2024

Digiterra ile yapay zekâya doğru

Türkiye’de üretim yapan firmaların dijital dönüşüm konusunda farklı ihtiyaçlarını gidermek ve yeni nesil işletmeler yaratmak amacıyla kurulan Digiterra, yapay zekâya giden yolda doğru bir alt yapının önemine dikkat çekiyor.

info@karadenizekonomi.com / 4.01.2021

Digiterra ile yapay zekâya doğru

Organik Kimya, Yorglass, Gençler Kablo, Şark Mensucat ve Balorman gibi firmalarda başarılı projelere imza atan farklı sektörlerde çalışmalarına devam eden Digiterra, yeni yılda daha fazla firmaya ulaşmayı hedefliyor. Digiterra ortaklarından Batu Balkır’a yönetim kademesinde olduğu işletmenin ne tür işler yaptığını ve hangi ihtiyaçtan doğduğunu sorduk. İşte aldığımız cevaplar:

“Digiterra’yı Türkiye’de üretim yapan firmaların dijital dönüşüm konusunda farklı ihtiyaçlarını gidermek ve yeni nesil işletmeler yaratmak amacıyla kurduk. Türkiye’de üretim yapan pek çok firma dijital dönüşüm ihtiyacının gereklilik olduğunu bilmekle beraber nasıl bir yol izlenmesi gerektiği konusunda fazlasıyla belirsizlik hâkimdi. Digiterra, birçok sektöre dijital dönüşüm başlığı altında farklı seviyelerde yazılımsal çözümler sunan bir teknoloji start-up’ıdır. Türkçe karşılığı “girişim” olan ancak daha geniş bir tanımlamayı içine alan “start –up” hızlı büyüme için tasarımlanmış ve buna uygun teknolojiyi sunan ve kullanan, geniş kitlelere hitap eden ve sunduğu hizmeti kullanıcıya ulaştıran, ihtiyaç gideren, sürekliliğe sahip ve gelişmeye uygun girişimler bütünüdür. İşte biz bu girişimler bütünü ile sahadan veri toplama ve verilerin gerçek zamanlı gösterimi ile başlayan çalışmalarımızda en çok katma değer yarattığımız aşama ise makine öğrenmesi ve yapay zekâ kısımları oldu.”