Güncel Gelişmeler:
  • Ordu – Giresun Havalimanı’nda sefer sayıları arttı - 10:43
  • Nebati'den konutta fahiş fiyat artışı uyarısı - 09:29
  • Bankalara, 'döviz işlemlerini likit saatlere çekin' talebi - 09:19
  • Gecelik kredi faizlerinde 'zorunlu' yükseliş - 09:13
  • Ülker'in ilk çeyrek cirosu 5,9 milyar TL'ye ulaştı - 09:07
20.09.2024

Yumurta fiyatları dengelendi

Yumurta Üreticileri Merkez Birliği Başkanı Afyon, yumurta sektörünün maliyetlere göre fiyat ayarladığını belirterek "Fiyatlar dengelendi. Girdi fiyatları değişmediği tüketicilerimiz merak etmesin." dedi.

info@karadenizekonomi.com / 22.10.2020

Yumurta fiyatları dengelendi

Son bir aydır yumurta fiyatlarında yaşanan hareketlilik ile ilgili Yumurta Üreticileri Merkez Birliği (YUM-BİR) Başkanı İbrahim Afyon açıklamalarda bulundu.

Yumurta fiyatlarının son günlerde yükselmesinin dikkat çektiğini belirten Afyon, “Sektörün beklentisi ürettiği fiyata ürününü satabilmek. Uzun zamandır sektörde sıkıntılar yaşanıyor. Bizim beklentimiz ürettiğimiz fiyata ürün satabilmek veya sattığımız bedele üretebilmektir. Bu tepki artan maliyetlere reflekstir.” şeklinde konuştu.

“Yumurta üretim sektörü 17 aydır zararına satış yapıyor. Bu sürede ortalama yumurta üretim maliyetinin 36 kuruş olmasına karşın ürünün üreticiden çıkış fiyatı ortalama 32 kuruş” olduğunu ifade eden Afyon sözlerini şöyle tamamladı: “Dünya üzerinde özellikle arpa, buğday ve mısırın stoklanması ve hububattaki rekolte düşüşü haberlerinin sektörde girdi maliyetlerinin yükselmesine sebep oluyor. TMO’nun hasadı devam ettiği için açıklamadığı ürün fiyatı, tüccarların piyasaya ürün sürmeyişi de bizim maliyetlerimizi yükseltti. Çiftçinin hasadı geciktirmesi maliyetin artışına yol açtı. Yumurta sektörü maliyetlere göre fiyat ayarladı. Fiyatlar dengelendi. Girdi fiyatları değişmediği sürece, tüketicilerimiz merak etmesin. Şu an beyaz büyük boy yumurtanın üreticiden çıkış fiyatı yaklaşık 57 kuruş. Dönem dönem 25 kuruşa bile yumurta satarak zarar eden üreticiler için bu fiyat çok görülmemeli.”