Güncel Gelişmeler:
  • Ordu – Giresun Havalimanı’nda sefer sayıları arttı - 10:43
  • Nebati'den konutta fahiş fiyat artışı uyarısı - 09:29
  • Bankalara, 'döviz işlemlerini likit saatlere çekin' talebi - 09:19
  • Gecelik kredi faizlerinde 'zorunlu' yükseliş - 09:13
  • Ülker'in ilk çeyrek cirosu 5,9 milyar TL'ye ulaştı - 09:07
19.09.2024

Yeni başkan Dr. Eren Günhan Ulusoy

Ulusoy Un Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Eren Günhan Ulusoy, genel kurulda Karadeniz Hububat, Bakliyat, Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği’nin yeni başkanı oldu.

info@karadenizekonomi.com / 25.04.2022

Yeni başkan Dr. Eren Günhan Ulusoy

Başkan seçildikten sonra ilk Karadeniz Ekonomiye konuşan Dr. Eren Günhan Ulusoy, gazetemiz Genel Yayın Yönetmeni Murat Gürsoy’a Türkiye’de tarımın durumu ve gıda güvenliği konusunda önemli açıklamalarda bulundu.

Önümüzdeki 4 yıldaki hedeflerini açıklayan Ulusoy, bölgedeki ihracat potansiyelinin artırılması ve yeni ihracatçı üyeleri dâhil etmek için çalışmalara destek vereceklerini söyleyerek, “Hububat ve bakliyat sektöründe özellikle un sanayicileri bu bölgede yoğun olarak yer aldığı bununla beraber diğer ihracatçılarımızın da olduğu bir birliğiz biz. Giresun’daki genel sekreterliğimizle fındık birliğiyle beraber hizmet veriyoruz. Geçtiğimiz tüm dönemlerde olduğu gibi, önümüzdeki 4 yılda da bölgedeki ihracat potansiyelimizin artırılması, yeni ihracatçı üyeleri aramıza dâhil etmek yönünde çalışmalara destek vereceğiz. Bununla beraber Türkiye ihracatçılar birlikleriyle olan ilişkilerimiz, orayla birlikte yürütülecek çalışmalara iştirak edeceğiz. Özellikle ihracat genel müdürlüğümüzle beraber, Türkiye’nin toplam ihracat hedefi için hizmetlerimizi sürdüreceğiz” dedi.

“Türkiye’nin potansiyeli yüksek”

Tüm dünyanın gündeminde bulunan gıda güvenliği konusunda da açıklamalarda bulunan Ulusoy, Türkiye’nin un sanayinde lider olduğunu söyleyerek bu alanda güçlü ve potansiyelinin yüksek olduğuna dikkat çekti. Başkan Ulusoy, “Gıda güvenliği tüm dünyanın gündeminde ön sıralara geldi. Pandemi yaşadık, kuraklık yaşadık şimdi bir savaşın içerisindeyiz. Teknolojinin yanında gıdanın da ne kadar önemli olduğunu herkes anlamış durumda. Türkiye bu anlamda şanslı bir ülke. Birçok anlamda yeterliliğimiz yüksek. Yeterliliğimizin %100 olmadığı ama yakın olduğu alanlarda da Türkiye ticari potansiyeliyle bu açığı kapatabilecek bir ülke. Bizim kendi branşımızla ilgili Türkiye dünyanın un sanayinde lideridir. Makarnanın 2.si. Bulgurun anavatanıyız. Bölgenin ve dünyanın da gıda güvenliğine hizmet ediyoruz. Pandemi döneminde de bunu çok yakından yaşadık, birçok ülkede rafların boşaldığını ve tedarik zincirinde kopmalar olduğunu gördük. Türkiye’de bunların hiçbiri yaşanmadı. Bilakis bu dönemde bile diğer ülkelere ihracat yaptı. Türkiye bu alanda hem güçlü hem de potansiyeli yüksek” dedi.

Türkiye’de gıdada yaşanan sorunların arkasında tarımın yattığına vurgu yapan Ulusoy, ekilmeyen arazilerin fazla olduğunu belirterek tüm sektör paydaşlarının çabasının üretimi artırmaya yönelik olacağını söyledi. Ulusoy, “Tarımda üretimi başaramadığımız zaman gıdada yaşananlar bir nevi sonuç, tarımdakiler sebep. Biz burada bir ihracatçı birliğiyiz, sanayicilerimizle birlikte faaliyet gösteriyoruz ama ürünümüz tarımsal ürün olduğundan tarımsal gelişmeler bizi çok etkiliyor. Türkiye’de ekilmeyen arazi çok fazla. Bundan sonraki dönemde tüm sektör paydaşlarının çabası üretimi artırmaya yönelik olacak” dedi.