Güncel Gelişmeler:
  • Ordu – Giresun Havalimanı’nda sefer sayıları arttı - 10:43
  • Nebati'den konutta fahiş fiyat artışı uyarısı - 09:29
  • Bankalara, 'döviz işlemlerini likit saatlere çekin' talebi - 09:19
  • Gecelik kredi faizlerinde 'zorunlu' yükseliş - 09:13
  • Ülker'in ilk çeyrek cirosu 5,9 milyar TL'ye ulaştı - 09:07
10.11.2024

Tarım ürünleri ithalatına sınırlama

    AB çıkışlı Çıkışlı Bazı Tarım Ürünleri İthalatında Tarife Kontenjanı Uygulanmasına İlişkin Tebliğde yapılan düzenlemeye göre, koko tozu, koku komprimeleri, jöleler, emülgatörler, diyet mamaları ithalatı 20 tonla sınırlandırıldı.

info@karadenizekonomi.com / 24.12.2021

Tarım ürünleri ithalatına sınırlama

Ticaret Bakanlığı tarafından, Avrupa Birliği Çıkışlı Bazı Tarım Ürünleri İthalatında Tarife Kontenjanı Uygulanmasına İlişkin Tebliğde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ ve Avrupa Birliği Menşeli Bazı Tarım Ürünleri İthalatında Tarife Kontenjanı Uygulanmasına İlişkin Tebliğde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ 23 Aralık 2021 tarihli Resmi Gazete’de yayımlandı. Ayrıca Resmi Gazete’nin aynı tarihli sayısında yayımlanan diğer kota tebliğlerine göre, Avrupa Birliği (AB) ülkeleri ile Britanya, İran, Mısır, Moldova ve Şili’den çiçek, tohum ve bazı işlenmiş tarım ürünleri ithalatına tanımlanan tarife kontenjanı kararları düzenlenerek, kotalara sınırlamalar getirildi.

AB Menşeli Bazı Tarım Ürünleri İthalatında Tarife Kontenjanı Uygulanmasına İlişkin Tebliğde yapılan değişikliğe göre ise tanımlanan kotalar, çiçek ithalatı için 5 ton, canlı fide ve bitki ithalatı için 20 ton, ekim amacıyla kullanılan tohum için 20 ton, kedi ve köpek mamaları ithalatı için 20 tonla sınırlandı.

ŞİLİ’DEN YAPILAN İTHALATTA BADEM VE CEVİZ İÇİN KOTA 20 TON
     Büyük Britanya ve Kuzey İrlanda Birleşik Krallığı menşeli bazı ürünlerin ithalatında tarife kontenjanı uygulanmasına ilişkin tebliğde yapılan düzenlemede, buradan yapılan çeşitli gıda müstahzarlarına tanımlanan kota 20 tonla sınırlandı. İran İslam Cumhuriyeti menşeli bazı tarım ürünleri ithalatında tarife kontenjanı için tanımlanan kotalar, sarımsak için 5 ton kabuklu ve kabuksuz badem, ceviz ve hurma için ayrı ayrı 20 ton, karpuz için de 20 tonla sınırlandırıldı.
     Mısır’dan yapılan ithalata uygulanan tarife kontenjanı, anason, kişniş ve kimyon tohumları ve sarımsak için ayrı ayrı 5 ton, yer fıstığı için 20 ton, Moldova’dan yapılan ithalata tanımlanan tarife kontenjanı ise ceviz ve çam fıstığı için 20 ton, Şili’den yapılan ithalata tanımlanan kota da badem ve ceviz için 20 tonla sınırlandı.