Güncel Gelişmeler:
  • Ordu – Giresun Havalimanı’nda sefer sayıları arttı - 10:43
  • Nebati'den konutta fahiş fiyat artışı uyarısı - 09:29
  • Bankalara, 'döviz işlemlerini likit saatlere çekin' talebi - 09:19
  • Gecelik kredi faizlerinde 'zorunlu' yükseliş - 09:13
  • Ülker'in ilk çeyrek cirosu 5,9 milyar TL'ye ulaştı - 09:07
20.09.2024

Sektör için çay kanunu şart!

TTB Yönetim Kurulu Başkanı Ergan, ‘’ ’Doğu Karadeniz’de fındıkla birlikte en önemli tarımsal geçim kaynağı çay. Ancak sektörün derli toplu bir çay kanunu bulunmamaktadır’’

info@karadenizekonomi.com / 17.07.2020

Sektör için çay kanunu şart!

Çaykur ve özel sektöre ait fabrikalarda yapılan üretimle ilgili incelemelerde bulunup, sorumlulardan bilgi alan Trabzon Ticaret Borsası(TTB) Yönetim Kurulu Başkanı Eyyüp Ergan ve Meclis Başkanı Sebahattin Arslantürk, çay sektörünün ihtiyacı olan derli toplu bir kanunun acilen çıkarılması gerektiğini söyledi.

Çayın 1985 yılında özel sektöre de açıldığına dikkat çekerek, bugün gelinen noktada üretilen yaş çay yaprağının yarıya yakın kısmının da bu müteşebbislerin kurdukları fabrikalar tarafından işlenerek kuruçaya dönüştürüldüğünü belirten Yönetim Kurulu Başkanı Eyyüp Ergan, ‘’Doğu Karadeniz’de fındıkla birlikte en önemli tarımsal geçim kaynağı çay. Ancak sektörün derli toplu bir çay kanunu bulunmamaktadır. Yıllar önce hazırlanan bir taslak maalesef meclis raflarında bekletiliyor. Son zamanlarda kanunla ilgili çalışmalardan söz ediliyor. Artır bu kanunun acilen çıkarılmalıdır’’ diye konuştu.