Güncel Gelişmeler:
  • Ordu – Giresun Havalimanı’nda sefer sayıları arttı - 10:43
  • Nebati'den konutta fahiş fiyat artışı uyarısı - 09:29
  • Bankalara, 'döviz işlemlerini likit saatlere çekin' talebi - 09:19
  • Gecelik kredi faizlerinde 'zorunlu' yükseliş - 09:13
  • Ülker'in ilk çeyrek cirosu 5,9 milyar TL'ye ulaştı - 09:07
20.09.2024

Ordu tarımsal faaliyet çeşitliliği kazanıyor

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Güler, ‘’Kurulan seralarda yeni bir çeşit olan lishianthus çiçeği yetiştiriliyor. İlimize alternatif bir tarımsal faaliyet çeşitliliği kazandırmamanın mutluluğunu yaşıyoruz’’

info@karadenizekonomi.com / 29.08.2020

Ordu tarımsal faaliyet çeşitliliği kazanıyor

Ordu Büyükşehir Belediye’si atıl durumdaki tarım arazilerini üretime açarak, Ordu’da üretimine başlanan lishianthus çiçeğinde ilk hasat yapıldı.

‘’Tarımsal faaliyet çeşitliliği’’

Büyükşehir Belediyesinin önder ve örnek çiftçiler aracılığıyla Ordu’da yeni üretim kolları ortaya çıkardığını söyleyerek, Ordu’nun kesme çiçekçilikte de adından söz ettiren bir il olacağını belirten Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, ‘’Tarım ve Orman Bakanlığı’nın önemli çalışmaları arasında yer alan atıl tarım arazilerinin değerlendirilmesi kapsamında Büyükşehir Belediyemize ait olan arazilerden uygun olanlarını cüzi bedeller karşılığında üreten insanlara veriyoruz. Kesme çiçek üretimi amacıyla Büyükşehir Belediyemize ait Altınordu ilçesi Şahincili mahallesinde bulunan araziyi de Ömer Gök isimli çiftçimize kullanım bedeli karşılığında verip, üretime açtık. 1300 m² alanda kurulan seralarda ilimiz için yeni bir çeşit olan lishianthus çiçeği yetiştiriliyor. Sözleşmeli tarım kapsamında mevsimlik çiçek üretimi de yapacak olan Ömer Gök isimli üreticimiz 40 bin kök olarak dikimini gerçekleştirdiği lishianthus çiçeğinin hasadına da başladı. Kendisi kesme çiçeğin getirisinden oldukça memnun. Bizler de ilimize alternatif bir tarımsal faaliyet çeşitliliği kazandırmamanın mutluluğunu yaşıyoruz’’ diye konuştu.

‘’İstihdama büyük katkı’’

Süs bitkisi yetiştirmeye gülle başladıklarını ve 7 yıldır bu sektörün içerisinde olduklarını belirten Ömer Gök, ‘’Büyükşehir Belediyemiz bize bir arazi gösterdi ve lishianthus çiçeğinin üretimine başladık. İlk yıl olmasına rağmen başarılı bir sezon geçiriyoruz. Seneye kesme çiçekte kendimizi geliştirerek yeni türler de deneyeceğiz. İstihdama da çok büyük faydası olacağına inanıyoruz. Zevkli, güzel ve kazançlı bir iş. İstiyoruz ki başka arkadaşlar da bu işe girsin ve güzel bir pazar oluşsun. Bu çalışmalarımızı hayata geçirmemize destek olduğu için Başkanımız Dr. Mehmet Hilmi Güler ve ekibine teşekkür ediyoruz’’ ifade etti.