Güncel Gelişmeler:
  • Ordu – Giresun Havalimanı’nda sefer sayıları arttı - 10:43
  • Nebati'den konutta fahiş fiyat artışı uyarısı - 09:29
  • Bankalara, 'döviz işlemlerini likit saatlere çekin' talebi - 09:19
  • Gecelik kredi faizlerinde 'zorunlu' yükseliş - 09:13
  • Ülker'in ilk çeyrek cirosu 5,9 milyar TL'ye ulaştı - 09:07
20.09.2024

“Hedefimiz her zaman yüksek büyümeyi gerçekleştirmek”

Ulusoy Un YKB Ulusoy, “Hedefimiz her zaman yüksek büyümeyi gerçekleştirmek. Geçmişte bunu başardık gelecekte de başaracağımıza inanıyoruz.” dedi.

info@karadenizekonomi.com / 25.09.2020

“Hedefimiz her zaman yüksek büyümeyi gerçekleştirmek”

Ulusoy Un YKB olan Eren Günhan Ulusoy, katıldığı bir programda, “Pandemi hiç kimsenin istemediği bir durumdu. Gıda sektörüne burada önemli bir sorumluluk düşüyor. Üretime ara vermeden devam etmek ve gelen talebi karşılamaktı. Ulusoy Un Ticaret A.Ş.’de üzerine düşen sorumluluğu da yerine getirdi bu dönemde de faaliyetlerine hızla devam etti. Rakamlara baktığımızda 30/6 bilançosunda ciromuzun 2 milyar 165 milyon TL’ye ulaştığını görüyoruz. Geçtiğimiz seneye göre bu rakam yüzde 43 yukarıda. Bu bizim yılbaşında belirlediğimiz büyüme hedefimizin üzerinde bir rakam olarak gerçekleşti. Bizim açımızdan bakıldığında olumlu bir durum. Ancak gıdanın önemi, gıdanın stratejik pozisyonu burada öne çıkmış oldu. Yine bu kapsamda 30/6 itibariyle bizim esas faaliyet kârımıza baktığımızda 124 milyon TL esas faaliyet kârı görüyoruz. Yurtdışı satışlarımızın 1 milyar 133 milyon TL’den, 1 milyar 687 milyon TL yükseldiğini görüyoruz. Geçen seneye göre yüzde 47 yukarıda. 2020’nin ilk 6 ayında şirketimizin bütçe satışlarımızın toplam içerisinde bu pay yüzde 78 olarak gerçekleşti. Bu pay yüzde 75 idi, bizim için önemli bir olay. Sadece Türkiye’nin değil, dünyanın, bölgemizin de önemli bir gıda tedarikçisi olarak faaliyetlerimizi sürdürüyoruz.” ifadelerine yer verdi.

“GELECEKTE DE HEDEFLERİMİZE ULAŞACAĞIZ”

Hedeflerine uygun olarak gıda talebinin sadece Türkiye’ye mahsus değil dünyada da temel gıdalara olan talepte bir yükseliş yaşandığını kaydeden Ulusoy, “Kısa vadede çeyreklik baktığınızda bu verilerde dalgalanmalar yaşayabiliriz. Ama Ulusoy Un sanayinin uzun vadeli geleceğini ön görmek için uzun vadeli son 10 yıldaki geçmişine de bakmak lazım. Son 10 yılda ciro bazında yıllık yüzde 30 bindik. Son 10 yıllık periyod içerisinde buradan geleceğe yönelik çeyrekler bazında istenilen sonuçlar alınamayabilir. Hedefimiz her zaman yüksek büyümeyi gerçekleştirmek. Geçmişte bunu başardık gelecekte de başaracağımıza inanıyoruz. Bunu başarmak içinde çok farklı yatırımlar, sektörümüzde, kendi alanımızda birçok yatırımı gerçekleştirdik.” dedi.