Güncel Gelişmeler:
  • Ordu – Giresun Havalimanı’nda sefer sayıları arttı - 10:43
  • Nebati'den konutta fahiş fiyat artışı uyarısı - 09:29
  • Bankalara, 'döviz işlemlerini likit saatlere çekin' talebi - 09:19
  • Gecelik kredi faizlerinde 'zorunlu' yükseliş - 09:13
  • Ülker'in ilk çeyrek cirosu 5,9 milyar TL'ye ulaştı - 09:07
20.09.2024

‘Bahçeye gelelim, bahçeden çıkmayalım’

KFMİB Başkanı Sevinç, ‘’Fındık çok kıymetli bir ürün. Bakım, ilaçlama ve gübreleme ile az yıllarını ortadan kaldırabiliriz. O yüzden ihracatçılar olarak, ‘Bahçeye gelelim, bahçeden Çıkmayalım’ ‘’

info@karadenizekonomi.com / 16.06.2020

‘Bahçeye gelelim, bahçeden çıkmayalım’

Üretim ve ihracatta güzel bir sezonunun yaşandığına dikkat çekerek 800 bin tonun üzerinde rekolte gerçekleştiğini belirten Karadeniz Fındık ve Mamulleri İhracatçıları Birliği (KFMİB) Başkanı Edip Sevinç, ‘’Miktar ve eder bazında fevkalâde bir sezon yaşadık. Sezonun kapanmasına 2 aydan fazla bir süre olmasına rağmen miktar bazında tüm sezonların rekorunu kırdık. Bundan şunu anlıyoruz; ürün varsa başarı var, ürün varsa gelir var, ürün varsa ticari aktivite var’’ dedi.

‘’ Bu yıl rekolte 600 bin tonun üzerinde olacak’’

Üreticiye yönelik Bahçeye Gel Kampanyası kapsamında yaptığı açıklamada üreticilere “Bahçeye gelelim. Bahçeden çıkmayalım” çağrısı yapan Sevinç, ‘’800 bin tonluk bir rekoltenin ardından fındık gibi ağaçlarda daha az bir verim yılı gelir. Şimdiye kadar da öyle oldu. Ama bütün bunlara rağmen üreticilerimizin 2019 ürününde iyi kazanmaları nedeniyle bahçelerine daha çok özen gösterdikleri, bakım yaptıklarını görüyoruz. Bu ilgi gelecek yıllara da sirayet edeceği için memnuniyet vericidir. Bu yıl rekolte 600 bin tonun üzerinde olacak gibi gözüküyor. Tabii fındık bir tarım ürünüdür. Toplanana kadar kesin konuşmak olmaz. Ancak Temmuz’da yapılacak meyve sayımı gerçek rekolteyi verecektir. Fındıkta zararlılar ile mücadele edip, gübrelemenin iyi yapıldığı anlaşılıyor. Üreticilerimize çağrıda bulunmak istiyorum. Fındık çok kıymetli bir ürün. Bunun artık az senesi olmaması lazım. Bakım, ilaçlama ve gübreleme ile az yıllarını ortadan kaldırabiliriz. O yüzden ihracatçılar olarak, ‘Bahçeye gelelim. Bahçeden Çıkmayalım’ diyoruz’’ diye konuştu.