Güncel Gelişmeler:
  • Ordu – Giresun Havalimanı’nda sefer sayıları arttı - 10:43
  • Nebati'den konutta fahiş fiyat artışı uyarısı - 09:29
  • Bankalara, 'döviz işlemlerini likit saatlere çekin' talebi - 09:19
  • Gecelik kredi faizlerinde 'zorunlu' yükseliş - 09:13
  • Ülker'in ilk çeyrek cirosu 5,9 milyar TL'ye ulaştı - 09:07
20.09.2024

50 bin ton üretim yapmayı hedefliyor

Kurulum aşamasında olan yeni organize sanayi bölgesinde kuracakları 8 bin metrekarelik tesisle ilgili olarak açıklamalarda bulunan Burak Tarım Genel Müdür Yardımcısı Burak Köse, “Yeni tesisimizde fındık entegrasyon, butik çikolata, fındık yağı ve fındık ürünlerinin işlenebileceği bir tesis yapmayı hedefliyoruz. 2023'e kadar hedefimiz yeni tesisimize geçmek. Şu anda fındık kırım tesisimiz yılda 20 bin tona yakın fındık işliyor. 6 bin metrekarelik bir alana akıllı sistem kurmayı hedefliyoruz. ''

info@karadenizekonomi.com / 9.12.2020

50 bin ton üretim yapmayı hedefliyor

Kurulum aşamasında olan yeni organize sanayi bölgesinde kuracakları 8 bin metrekarelik tesisle ilgili olarak açıklamalarda bulunan Burak Tarım Genel Müdür Yardımcısı Burak Köse, “Yeni tesisimizde fındık entegrasyon, butik çikolata, fındık yağı ve fındık ürünlerinin işlenebileceği bir tesis yapmayı hedefliyoruz. 2023'e kadar hedefimiz yeni tesisimize geçmek. Şu anda fındık kırım tesisimiz yılda 20 bin tona yakın fındık işliyor. 6 bin metrekarelik bir alana akıllı sistem kurmayı hedefliyoruz. Kırımının, seçim hanenin ve kavurmanın ayrı olduğu bir blok sistemi kurulacak. Var olan yerimizi de kapatmayacağız ama yeni tesisimizle birlikte üretim hacmimizi daha da genişleteceğiz Hedefimiz ise yeni tesisimizle birlikte toplamda 50 bin ton üretim kapasitesine ulaşmak.” dedi.

Az ama öz kazanalım

Ordu'nun yüksek kesimlerinin fındıklarını işlediklerini söyleyen Köse, “500 rakımın üzerindeki bölgelerden yani Ordu'nun yüksek kesimlerinin fındıklarını alıyoruz. Genellikle çakıl fındık dediğimiz Gölköy Gürgentepe, Aybastı, Korgan gibi yüksek rakımlı bölgelerin fındığını işliyoruz. Fındık işlediğimiz bölge çok kaliteli olduğu için Burak Tarım, kaliteli fındık satan firma olarak tanınıyor. Az kazanalım ama öz kazanıp kaliteli ürün satalım düşüncesindeyiz. Kar payını minimuma kaliteyi maksimuma çıkaracak bir politika izliyoruz" diye konuştu.

“Fındık Bu” markası

Oluşturdukları "Fındık Bu" markasıyla yeni ürünler üretmek istediklerini ifade eden Köse, "Çikolata fabrikası kurmak ve soğuk sıkım fındık yağı üretmek istiyoruz. Bunlarla birlikte kavurma tesisinin de yer aldığı bir fabrika kuracağız. Şu anda yaklaşık 130 olan istihdamımızı yeni tesisimizle birlikte 260'a çıkaracağız. "Fındık Bu" markasıyla hem fındığın bilinmeyen faydalarını tanıtmak hem de fındıkla ilgili yeni ürünler üretmeyi hedefliyoruz" dedi.