Güncel Gelişmeler:
  • Ordu – Giresun Havalimanı’nda sefer sayıları arttı - 10:43
  • Nebati'den konutta fahiş fiyat artışı uyarısı - 09:29
  • Bankalara, 'döviz işlemlerini likit saatlere çekin' talebi - 09:19
  • Gecelik kredi faizlerinde 'zorunlu' yükseliş - 09:13
  • Ülker'in ilk çeyrek cirosu 5,9 milyar TL'ye ulaştı - 09:07
20.09.2024

10 yıla kadar hazine arazisi kiralanabilecek

Milli Emlak Genel Tebliği’ne göre yeterli toprağı olmayan ya da topraksız çiftçilere 10 yıl süreyle 60 dönüme kadar hazine arazisi 10 yıla kadar kiralanabilecek.

info@karadenizekonomi.com / 19.09.2020

10 yıla kadar hazine arazisi kiralanabilecek

Milli Emlak Genel Tebliği’ne göre yeterli toprağı olmayan ya da topraksız çiftçilere 10 yıl süreyle 60 dönüme kadar hazine arazisi 10 yıla kadar kiralanabilecek. Kira süresi ise 10 yılın sonunda 10 yıl daha uzatılabilecek. Proje kapsamında çiftçilere kiralanacak ihale önümüzdeki hafta başlayacak. Hazine taşınmazları önceliğinde çiftçinin nüfusuna kayıtlı bulunduğu köy/mahalle ya da o köyde/mahallede ikamet eden topraksız çiftçilere ikamet durumu, nüfus kaydı, medeni durumu, arazi varlığı ve aile nüfusu kriterleri esas alınarak puanlama yapılacak. Başvuru sahiplerinden yüksek puan alanlara kura çekmek şartıyla kiralanacak. En yüksek puan alandan başlayarak, ilan edilen taşınmaz/bölüm sayısı kadar başvuru sahibi kura çekimine çağırılacak.

‘’6 ilde uygulanacak’’

İlk etapta 6 ilde uygulanacak olan proje, çiftçilere kiralanmak üzere 41,5 milyon metrekare yüzölçümü tarım arazisi ilana çıkarılacak.

Bu iller sırayla ise şöyledir; Konya, Aksaray, Kütahya, Samsun, Eskişehir ve Afyonkarahisar.