Güncel Gelişmeler:
  • Ordu – Giresun Havalimanı’nda sefer sayıları arttı - 10:43
  • Nebati'den konutta fahiş fiyat artışı uyarısı - 09:29
  • Bankalara, 'döviz işlemlerini likit saatlere çekin' talebi - 09:19
  • Gecelik kredi faizlerinde 'zorunlu' yükseliş - 09:13
  • Ülker'in ilk çeyrek cirosu 5,9 milyar TL'ye ulaştı - 09:07
20.09.2024

Talep Arttı, Kapasiteyi Yükseltti

1995 yılında kurulan 2008 yılına kadar ahşap karoser imalatı yapan 2008 yılından itibaren de treyler imalatı ile devam edegelen Çarsan kabına sığmıyor. Çarsan Treyler, 40 yıla yaklaşan deneyimini Çarşamba Organize Sanayi Bölgesi’nde kurmayı planladığı yeni tesisine taşıyor. Rusya ve Ukrayna’daki bayileri aracılığıyla ihracata ivme kazandıran firma için yeni yatırım sonrası dış ticaret hacminin daha da büyüyecek olması kaçınılmaz görünüyor.

info@karadenizekonomi.com / 27.09.2021

Talep Arttı, Kapasiteyi Yükseltti

Sektörde 40 yılı aşkın deneyimi ile Rusya’dan Ukrayna’ya, Gana’dan Meksika ve Uruguay’a ve Gürcistan’dan Azerbaycan’a uzanan geniş bir coğrafyada Çarsan Treyler markasıyla Türk bayrağını dalgalandıran firma, 2010 yılı Aralık ayından bu yana Samsun-Ordu karayolunun 30’ncu kilometresinde toplamda 11 bin metrekarelik alanda hizmet vermektedir. Ürün gamında tenteli, kapaklı damper, akordeon, küvet treyler ve damperlerin yanı sıra değişik ölçülerde silobas ve akaryakıt tankerleri imal eden Çarsan Treyler, şimdilerde Çarşamba’daki yeni üretim tesisine geçmek için proje çalışmalarına hız verdi. Sadece yurt içinde değil yurtdışında da marka bilinirliği ile öne çıkan firma artan üretim kapasitesine bağlı olarak farklı ürün gamları ve modellerin ortaya çıkmasıyla bilinirliğini daha üst seviyeye taşıdı.

Üretim kapasitesi iki katına çıkacak

“Bu doğrultuda talepte de artış yaşanınca 20 bin metrekare alanda projelendirilen yeni tesis kaçınılmaz oldu” diye söze başlayan Çarsan Treyler Yönetim Kurulu üyesi İbrahim Öztürk, “yılbaşında ilk kazma vurulacak ve 2023 yılı sonunda üretime başlayacağız. Şu anda 56 kişi olan istihdam kapasitemiz de iki kat artacak. Daha hızlı üretim kabiliyetine sahip olacağımız yeni tesiste aylık kapasitemiz 60 treyler olacak. Bu durumda ihracat kapasitemiz de artacak” dedi. REŞAT GÜNGÖR / KARADENİZ EKONOMİ