Güncel Gelişmeler:
  • Ordu – Giresun Havalimanı’nda sefer sayıları arttı - 10:43
  • Nebati'den konutta fahiş fiyat artışı uyarısı - 09:29
  • Bankalara, 'döviz işlemlerini likit saatlere çekin' talebi - 09:19
  • Gecelik kredi faizlerinde 'zorunlu' yükseliş - 09:13
  • Ülker'in ilk çeyrek cirosu 5,9 milyar TL'ye ulaştı - 09:07
20.09.2024

İkinci El Otomobil Fiyatlarında Artış Bekleniyor

İkinci el otomobil piyasası ile ilgili konuşan sektör kaynakları, satıcılar için kötü dönemlerin geride kalacağını söylüyorlar. Uzmanlara göre piyasayalar eylül ayı itibarıyla canlanacak ve bu da fiyatlara yansıyacak. Sektör kaynaklarına göre ikinci el otomobil fiyatları, yıl sonuna kadar yüzde 8 artabilir.

info@karadenizekonomi.com / 20.09.2021

İkinci El Otomobil Fiyatlarında Artış Bekleniyor

İkinci el otomobil pazarı hakkında konuşan sektör kaynakları, piyasada durgunluk olduğunu ancak kış mevsiminin yaklaşmasıyla insanların otomobillere olan talebinin artacağını, bunun da fiyatlara yansıyacağını düşünüyorlar. Uzmanlara göre ikinci el otomobil fiyatları, 2021'in sonuna kadar her ay yüzde 2 olacak şekilde toplamda yüzde 8 artacak. Bu da zaten zor olan otomobil alma hayalini, daha da ulaşılması zor bir noktaya getirecek.

Konuyla ilgili yapılan açıklamalara göre ikinci el otomobil sektörü Kasım 2020-Mayıs 2021 aralığında tarihinin en kötü dönemlerini yaşadı. Uzmanlara göre eylül, sektör için dönüm noktası olacak. Zira çip kıtlığı nedeniyle sıfır araçlara ulaşmanın imkansızlığı, ikinci el otomobil piyasasına yansıyacak. İnsanların ikinci el otomobillere ilgi göstermeye başlaması da ikinci el fiyatlarını artıracak.

ETİKETLER; Karadeniz Ekonomi