Güncel Gelişmeler:
  • Ordu – Giresun Havalimanı’nda sefer sayıları arttı - 10:43
  • Nebati'den konutta fahiş fiyat artışı uyarısı - 09:29
  • Bankalara, 'döviz işlemlerini likit saatlere çekin' talebi - 09:19
  • Gecelik kredi faizlerinde 'zorunlu' yükseliş - 09:13
  • Ülker'in ilk çeyrek cirosu 5,9 milyar TL'ye ulaştı - 09:07
20.09.2024

Bayram kahveniz Akdamak’tan

Damla sakızlı, orta kavrulmuş ve karışık aromalı seçenekleri ile Akdamak,  Durugöl Soya Caddesi’nde yeni yerinde tiryakilerini bekliyor.  

info@karadenizekonomi.com / 5.08.2020

Bayram kahveniz Akdamak’tan

Dünyayı etkisi altına alan korona virüs döneminde de ülke insanının vazgeçilmezi olmayı sürdüren Türk kahvesi kavrulurken yaydığı inanılmaz kokusu ile tiryakilerini adeta mest ediyor. Kâtip Çelebi’nin Mizan-ül Hak adlı eserinde belirttiğine göre; kahve, Moka Yarımadası’na sürgün edilen bir Şazeli Dervişi tarafından bin 500’lü yılların ikinci yarısında İstanbul’a getirilir. İlk kahvehane de 1556 yılında Tahtakale’de açılır. Aradan geçen yaklaşık 5 asırlık süreçte dünyaya Türk adıyla yayılan kahve şu anda sudan sonra en fazla tüketilen içecekler arasında yerini alması da… Türkiye’de yetişmemesine rağmen dünyada Türk adı ile anılan kahvenin aynı zamanda bir kültür altyapısı oluşturması da boşuna değildir.

Bu işi Ordu’da en iyi yapan işletmelerden biri damla sakızlı, orta kavrulmuş ve karışık aromalı seçenekleri ile Akdamak,  Durugöl Soya Caddesi’nde yeni yerinde tiryakilerini bekliyor. Hele ki huzur dolu bayram günlerinde… Buyrun kahveniz Akdamak’tan…