Güncel Gelişmeler:
  • Ordu – Giresun Havalimanı’nda sefer sayıları arttı - 10:43
  • Nebati'den konutta fahiş fiyat artışı uyarısı - 09:29
  • Bankalara, 'döviz işlemlerini likit saatlere çekin' talebi - 09:19
  • Gecelik kredi faizlerinde 'zorunlu' yükseliş - 09:13
  • Ülker'in ilk çeyrek cirosu 5,9 milyar TL'ye ulaştı - 09:07
20.09.2024

10 Yıla 7 Şube ve 1 Üretim Tesisi Sığdırdı

Samsun’da Gıda Mühendisi ve Genel Müdür Ümit Dedezade tarafından kurulan, el emeğiyle, gıda mühendislerinin kontrolüyle üretilen lezzetleriyle, yoluna devam eden Samsu Börek, kaliteli ürün yelpazesiyle damaklara hitap ediyor.

info@karadenizekonomi.com / 17.01.2022

10 Yıla 7 Şube ve 1 Üretim Tesisi Sığdırdı

Çok becerikli bir ev hanımı olan Ümran Dedezade ve onun gıda mühendisi oğlu Ümit Dedezade’nin emekleri ile evde başlayan üretim süreci, talebin artmasıyla birlikte, şuan 7 şube ve 1 üretim tesisi ile tamamı el yapımı ile üretilen bir üretim sürecine dönüştü.

Tüm şubelerinin ve üretim tesisinin toplam maliyeti 40 milyonluk rakamlara ulaşan Samsu Börek, 2021 yılı için 260 kişilik bir istihdam sağladı. Samsu Börek’in ürünleri tamamen el emeğine dayandığı için insan gücüne duyulan ihtiyacın artmasıyla sağladığı istihdam oranı da bu doğrultuda bir ivme kazanıyor.

Rakam konuşmayı değil değer konuşmayız severiz

Hedeflerinden bahseden Gıda Mühendisi ve Genel Müdür Ümit Dedezade, “Şuan aktif olarak hizmet verdiğimiz 6 şube ile yaklaşık 50 milyon yıllık ciroya ulaşıyoruz. Aslında biz rakam konuşmayı değil değer konuşmayız severiz ancak tabi ki bir rakam vermek gerekirse marka değerimizin artışıyla paralel olarak 2022 yılı için ciro hedefimiz 70  milyon olacaktır.” diyerek cirolarını artırmayı hedeflediklerini söyledi.

“Geniş bir ürün yelpazemiz var”

Çok geniş bir ürün yelpazesine sahip olduklarını belirten Ümit Dedezade, “Aslında tüm ev lezzetleri var. Başta su böreği olmak üzere tüm börek çeşitleri, şerbetli tatlı çeşitleri, sütlü tatlılar, ev yapımı doğal yaş pastalar, zeytinyağlılar, salata ve meze çeşitleri gibi birçok çeşitlerimizin yanında nokul, kuru kıvratma gibi yöresel ürünlerimizde mevcuttur. Ayrıca öğlen saatlerinde şubelerimizde açık büfe ev yemekleri sunulmaktadır.” diyerek açıkladı.

 

“Özel ürünlerimiz de olacak”

Talebe göre özel üretim ürünlerinden de bahseden Ümit Dedezade, “Bizce tüm ürünlerimiz özel ancak yaş pastamız gıda boyasız, koruyucusuz doğal içeriği ve ev yapımı kreması ile pastane pastalarından ayrılan bir lezzete sahip. Özel ürün kategorisinde ise özellikle çölyak hastalığı olan misafirlerimizin böyle bir talebi var. Bu tarz ürünler için işi en iyi şekilde yaparak izole edilmiş özel bir üretim alanı oluşturmayı ve önümüzdeki yıl içinde menümüze bu ürün grubunu da eklemeyi planlıyoruz.” dedi.

“İşin mutfağında olmayı çok önemsedik”

Aynı kalitede ürün ve hizmet çıkarmanın sürdürülebilir bir politika gerektirdiğini ifade eden Ümit Dedezade, “Şubeleşme denilince akla ilk olarak franchising geliyor. Samsun içi hiçbir şubemiz için bu sürece girmedik. İşin mutfağında bizzat olmayı çok önemsedik. Franchising için ciddi talepler var şehir dışı projelerimiz için değerlendirmeye başladık. Tüm değerlerimizi özümseyebilecek, felsefemizi önce Karadeniz’e sonra tüm Türkiye’ye taşıyabileceğimiz bir sistem kurmayı hedefliyoruz.” açıklamasında bulundu.

260 Kişilik istihdam sağlıyor

Bünyesinde çalışanların %85’inin kadınların oluşturduğunun altını çizen Ümit Dedezade, “Şu an 260 kişilik bir istihdam sağlıyoruz bu sayının önümüzdeki yıl içinde 320-350 arasında olacağını öngörüyoruz. Bünyemizde çalışan arkadaşlarımızın %85 i kadınlardan oluşuyor. Bu noktada altını çizmek istediğimiz önemli bir konu var. Güvenli gıda üretimimizde en büyük artımız kadın çalışma arkadaşlarımızdı. İş yapış şekilleri, bağlılıkları, özverileri, titizlikleri ile bizi hiç yanıltmadılar. Kadın arkadaşlarımızın birçoğunun bu anlamda tecrübesi yoktu ancak yeteneği ve azimleri vardı. Şimdi her biri kendi ayakları üzerinde durmayı bilen maddi özgürlüğe sahip güçlü kadınlar oldular.” dedi.

 

Ürünler tamamen geleneksel ev yapımı

Ürünlerinde otomasyondan kaçarak tamamen geleneksel ev yapımı tariflere bağlı kaldıklarını vurgulayan Ümit Dedezade, “Diğer firmalardan ayıran başlıca değerlerimiz var. Şeffaf üretim, hijyen, her daim taze ürün, kaliteli hammadde ve doğallık. Tüm bunların yanı sıra otomasyondan mümkün olduğunca uzak kalarak geleneksel ev yapımı tariflere bağlı kalmaya gayret ediyoruz. Şeffaf üretim ile her an misafirlerimizin bizi denetlemesinin yanında, misafir ilişkileri birimimiz her siparişten sonra ürün ve hizmet için misafirlerimizin görüşlerini alıyorlar. Bu da misafirlerimizi mutlak memnuniyete götüren bir yol oluyor.” diyerek açıklamada bulundu.