Güncel Gelişmeler:
  • Ordu – Giresun Havalimanı’nda sefer sayıları arttı - 10:43
  • Nebati'den konutta fahiş fiyat artışı uyarısı - 09:29
  • Bankalara, 'döviz işlemlerini likit saatlere çekin' talebi - 09:19
  • Gecelik kredi faizlerinde 'zorunlu' yükseliş - 09:13
  • Ülker'in ilk çeyrek cirosu 5,9 milyar TL'ye ulaştı - 09:07
10.11.2024

Doç. Dr. Kılıç; “Tüketim değil üretim toplumu olmalıyız”

Üretmenin bir kültür olduğunu söyleyen Ordu Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Sürekli Eğitim Merkezi Müdürü Doç. Dr. Taşkın Kılıç; “Tüketim değil üretim toplumu olmalıyız. Katma değer yaratmalıyız. Bu ekosistemi aileden başlatmalıyız” dedi.

info@karadenizekonomi.com / 6.09.2021

Doç. Dr. Kılıç; “Tüketim değil üretim toplumu olmalıyız”

Bilgileri sosyal hayata, endüstri ve sanayiye uygulandığı zaman yaşam konforunun arttığını söyleyen Kılıç; “Toplumların ekonomisi gelişiyor. Üniversite-sanayi iş birlikleri bütün ülkelerin öncelikli işlediği konulardan bir tanesi. Üniversiteler olarak sanayideki gelişmeleri inceliyoruz. Aslında bu karşılıklı bir öğrenme şekli. Bu durumu kurumsal ve sistematik olarak uygulamak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz.  Şu an 4. Sanayi devriminin içerisindeyiz ve bilgi çok kıymetli. Bu çağda yapay zekâ, nano teknoloji, nesnelerin interneti, giyilebilir teknolojiler ve otomasyon gibi kavramları var. Bu kavramların hepsi bilgiye dayalı. Firmalar kendi Ar-Ge birimlerini geliştirerek bu kavramları daha iyi şekilde kullanmak için çalışmalar yapıyorlar. Bizde kendilerine destekler sunuyoruz. Türkiye burada gelişmekte olan bir ülke. Birçok üniversitede de Teknokentler, Teknoparklar var. Karadeniz’de Samsun, Trabzon’da var. Giresun’da kuruluyor. Sanayi’de en iyi örnekleri oluşturmalıyız ve bunları geliştirmemiz gerekiyor” açıklamalarını yaptı.

Ordu Üniversitesi’nin içerisinde sanayi ile birlikte çalışabilecek çok fazla birim olduğunu söyleyen Kılıç; “Sürekli Eğitim Merkezi bunlardan bir tanesi. İŞKUR, Sanayi Odası ile çalışıyoruz. Tekstil ekosistemi şu an Fatsa’da öne çıkmaya başladı. Tekstilde Makine Operatörü Yetiştirme Programı var. Biz onların paydaşıyız. Her ay belli sayıda makine operatörü yetiştiriyoruz. Burada iş birliğimiz iki yıldır sürüyor. Tekstil fabrikalarında yönetim, kalite, strateji, takım çalışması eğitimleri veriyoruz. Kurslar açıyoruz. Bu çalışmaları daha sürdürülebilir hale getirmek için çalışıyor. Amacımız sürdürülebilir kalıcı bir ekosistem oluşturmak. Üniversite-sanayi ve toplumun daha yakınlaşması gerekiyor. Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Akdoğan'da bizleri bu vizyon doğrultsunda yönlendiriyor. Üreten bireyler toplumun ve geleceğin teminatıdır. Yeni sezonda yüz yüze eğitim hazırız ve tam motive olmuş şekildeyiz. Ordu Üniversitesi olarak fiziki yapımız bu sürece hazır” açıklamalarını yaptı.

(HALİL YILMAZER- KARADENİZ EKONOMİ)