Güncel Gelişmeler:
  • Ordu – Giresun Havalimanı’nda sefer sayıları arttı - 10:43
  • Nebati'den konutta fahiş fiyat artışı uyarısı - 09:29
  • Bankalara, 'döviz işlemlerini likit saatlere çekin' talebi - 09:19
  • Gecelik kredi faizlerinde 'zorunlu' yükseliş - 09:13
  • Ülker'in ilk çeyrek cirosu 5,9 milyar TL'ye ulaştı - 09:07
20.09.2024

Valilerden mesaj var

Cumhurbaşkanlığı Vali Kararnamesi ile yeni görev yerlerinde hizmete başlayan valiler görev süreleri boyunca yapacakları çalışmalar hakkında açıklamalarda bulundular.

info@karadenizekonomi.com / 30.06.2020

Valilerden mesaj var

Kapıların halka 24 saat açık olduğu vurgusu yapılan açıklamalarda şu mesajlar verildi;

Samsun Valisi Zülkif Dağlı,

“Batı Karadeniz’in güzel ili Düzce’mizden yine Karadeniz’in incisi tarım, ticaret ve turizm şehri Samsun’a gelmiş bulunuyorum. Şu an itibarıyla göreve başladım. İnşallah Düzce’mizde başladığımız, yaptığımız hizmetlerin kat kat fazlasını yine Karadeniz’in incisi Samsun’umuzda devam ettiririz diye düşünüyorum. Allah yolumuzu açık etsin. Tabii, Samsun çok önemli bir ilimiz. Samsun ticaret şehri, önemli bir tarım şehri ve önemli bir turizm şehri, sağlık şehri aynı zamanda ve spor şehri. Bunları da şu andaki halinden kat kat öteye götürmek suretiyle inşallah bu adımda, bu harekette, bu gelişimde bizim de katkımız olur diye düşünüyorum. İnşallah hayırlı hizmetler, güzel hizmetleri hep birlikte sizlerle ve sizlerin desteğiyle yaparız diye düşünüyorum”

Ordu Valisi Tuncay Sonel,

“Adana doğumlu olsam da artık Orduluyum. Daha önce Gümüşhane’de ve Trabzon’un Of ilçesinde çalıştığım için Karadeniz’i, Karadeniz’in mert ve güzel insanlarını biliyorum. Ordu’muza, Ordu’muzun güzel insanlarına neler yapacağımızı, Büyükşehir Belediye Başkanımızla, Milletvekillerimizle, Kaymakamlarımızla, İlçe Belediye Başkanlarımızla, basın mensuplarımızla, STK’larla, kurumlarımızla, esnafımızla ve en ücra köşedeki vatandaşımızın da düşüncesini almak suretiyle hep beraber istişare yoluyla belirleyip, ona göre hareket edeceğiz. Ortak paydamız Ordu olacak. Ordu’da şuana kadar yapılan işlerin üzerine daha çok neler yapacağız, bunun için gecemizi, gündüzümüze katarak çalışacağız. Kapımız vatandaşlarımıza her daim açıktır. Ordu adına yapılacak ne iş varsa 24 saat telefonumuz sizlerle açıktır. Bunu açıklıkla ifade ediyorum. Devletimizin şefkatini, merhametini, sıcaklığını başta yetim öksüz evlatlarımıza, şehit ailelerimize, gazilerimize, engeli olan vatandaşlarımıza, yaşlılarımıza, esnaflarımıza, yöre insanımıza göstermeye, onların duasını almaya gayret edeceğiz. Bunları yaparken de Ordu’da var olan, yapılanın üzerine ciddi manada katkı sunacak istihdamdan, turizme kadar bütün alanlara dokunmaya çalışacağız.

Giresun Valisi Enver Ünlü,

“Mesai arkadaşlarınızla birlikte çalışmalarınızı yürütürken kanun ve hukuk çerçevesinde, vatandaşın yerine kendimizi koyarak empati yapmaya, problemlerin çözümünde sonuç odaklı davranmaya bizlere verilen görevin ve işin hakkını vererek, karşılıklı saygı, işbirliği ve koordinasyon içerisinde hizmet etmeye özen gösterelim. Kamu hizmetlerinin çağdaş niteliklerde sunulması ve vatandaşlarımızın buna kolay ve çabuk bir şekilde erişmesi yönündeki çalışmalar için de hassasiyet içerisinde olalım. İnanıyorum ki Giresun’u hak ettiği seviyeye getirmek için birlikte çalışacağımız mesai arkadaşlarımızın görev ve sorumluluk bilinciyle, güzel bir ekip olarak ‘Halka hizmet, Hakka hizmettir’ anlayışı ile görevlerini ifa edeceklerdir. Bu anlayışla; bugüne kadar başlanmış, yürütülmekte olan ve planlanan bütün projeleri titiz bir şekilde takip edip sonuçlandıralım. Giresun’un eğitim, sosyal ve ekonomik yönden kalkınmasına, kültür ve turizm alanında gelişmesine yönelik çalışmalarımızı da şehrimizin tüm dinamiklerini harekete geçirmek suretiyle, halkımıza daha iyi hizmet sunmayı amaçlayarak, mevcut projelerimizin yanı sıra daha çok sayıda yeni projeleri de inşallah en kısa sürede planlayıp hayat geçirmek için gayret gösterelim”

Amasya Valisi Mustafa Masatlı

“Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Kurtuluş Mücadelesi'ne ışık tutan ve tarihiyle milletin geleceğine yön veren kutlu şehir ve stratejik önemi, turizm potansiyeli, tarım, hayvancılık, madencilik ve sanayisi ile cazibe merkezi olan Amasya'da vatandaşların daha huzurlu ve müreffeh bir hayat sürmesi için elimizden gelen gayreti sonuna kadar göstereceğiz. 'Halka hizmet Hakk'a hizmettir' ilkesini düstur edinerek; bıkmadan, usanmadan, kapımızı ve gönlümüzü Amasyalılara açarak tüm halkımızın hizmetinde olacağız. İnsanı merkeze alan, ayrım yapmadan, diğerkamlık duygularıyla Amasya'nın geleceğine katkı yapmak için elimden geleni yapacağıma kimsenin şüphesi olmasın. Amasyalı vatandaşlarımızla, milletvekillerimizle, üniversitemizle, belediye başkanlarımızla, il genel ve belediye meclis üyelerimizle, muhtarlarımızla, siyasi partilerimizin temsilcileriyle, sivil toplum kuruluşlarımızla, basın ve medya kuruluşlarımızın değerli temsilcileriyle yakın bir iletişim içerisinde olacağız. Önceden başlanmış ve yürütülmekte olan çalışmaları aynı titizlikle takip edeceğiz. İlde kamu hizmetlerinin çağdaş nitelikte sunulması ve vatandaşların buna kolay ve çabuk şekilde erişmesi, toplumda huzur ve güven ortamının olabildiğince solunması, eğitim ve sağlıkta kalitenin yükseltilmesi, kültür ve tarih zenginliğinin turizme kazandırılması, nitelikli tarım ve buna dayalı sanayinin özendirilmesi için gayret sarf edeceğiz.”

Sinop Valisi Erol Karaömeroğlu,

“Bana devredilen bu onurlu bayrağı bulunduğu yerden daha yukarılara taşımak için üstün bir gayret ve çaba ile çalışacağız.Halkımızın sorunlarına açık, çözüm odaklı ve toplumun bütün kesimlerini kucaklayan bir çalışma modeli uygulayacağız.Tarih boyunca gözde bir şehir olarak nitelendirilen ve ülkemizin eşsiz güzellikleriyle adından söz ettiren Sinop’ta meslek hayatımın birikimi ile birlikte büyük bir heyecanla Sinop halkı için çalışmanın onurunu ve gururunu yaşayacağım. Görevim boyunca Sinop’ta her zaman halkımızın sorunlarına açık, çözüm odaklı ve toplumun bütün kesimlerini kucaklayan bir çalışma modelini uygulayacağız. Çalışmalarımızı güçlü bir ekip ruhuyla, birlik ve beraberlik anlayışı içinde yürütecek, bütün kamu kurum ve kuruluşlarımızla uyum içerisinde, hızlı ve etkin, vatandaşı her zaman önceleyen bir anlayışla çalışmalarımızı sürdüreceğiz.  Hep birlikte çalışacağız ve hep birlikte başaracağız. Sinoplulara telefonum ve kapım 24 saat açık"

Kastamonu Valisi Avni Çakır,

"Evliyalar diyarı kadim şehir Kastamonu'ya vali olarak atanmaktan çok büyük bir onur duydum. Bu vesile ile beni bu göreve layık gören başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere Sayın İçişleri Bakanımıza duydukları güven için şükranlarımı arz ediyorum. Yeni görevimin ilimiz ve şahsım için hayırlara vesile olmasını niyaz ediyorum. Sorumlulukların bilincinde olarak, yönetimde temel yaklaşımımız insanı merkez alan, hukuk, adalet ve hakkaniyet ölçülerine sıkı sıkıya bağlı, hesap verebilen, katılıma açık, toplumumuzun bütün kesimlerini kucaklayan, güler yüzlü bir yönetim olacaktır. Yönetim geleneğimizin önemli bir unsuru olan istişareye açık olacak, sorunları mutlaka taraflarıyla konuşarak, görüşerek çözme gayreti içinde olacağız. Makamda oturmaktan ziyade sahada ve vatandaşlarımızın arasında olmaya özel önem vereceğiz."

Düzce Valisi Cevdet Atay,  

“Sizlerle beraber milletvekillerimiz, siyasi temsilcilerimiz, mülki idare amirlerimiz, üniversitemiz, belediyemiz, sivil toplum kuruluşlarımız, sanayici ve iş adamlarımız, sanayi odalarımız, basın kuruluşlarımız, emniyet ve jandarma teşkilatlarımız ile kamu kurum ve kuruluşlarıyla bu ili bulunduğu yerden daha iyi bir noktaya getirmek görevimiz. Daha yeni tanıyoruz ama Düzce özellikli bir il. Ankara ve İstanbul'un ortasında, potansiyeli yüksek bir şehir. Turizm, sanayi, tarım potansiyeli var. Düzce'nin kaliteli bir insan yapısı var. Benim için önemli bir şey daha var, hepimizin çocuğu var. Çocuklar ve gençler burada bize emanet. Onları kötülükten, kötü alışkanlıktan, uyuşturucudan uzak tutacağız. Bu bizim vicdani ve insani sorumluluğumuz. Bu memleket için canını veren şehitlerimizin yakınları da bizim başımızın tacı, gazilerimiz de aynı şekilde. Onlar da bize emanet. Onların emrindeyiz.”