Güncel Gelişmeler:
  • Ordu – Giresun Havalimanı’nda sefer sayıları arttı - 10:43
  • Nebati'den konutta fahiş fiyat artışı uyarısı - 09:29
  • Bankalara, 'döviz işlemlerini likit saatlere çekin' talebi - 09:19
  • Gecelik kredi faizlerinde 'zorunlu' yükseliş - 09:13
  • Ülker'in ilk çeyrek cirosu 5,9 milyar TL'ye ulaştı - 09:07
20.09.2024

Şahin''Ordu ve Giresun olarak ayrılmak istiyoruz''

OTSO Başkanı Servet Şahin, Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı’nda 6 ilin çok fazla olduğunu belirterek, “Biz Ordu ve Giresun olarak ayrılmak istiyoruz. Mesafenin uzak olması nedeniyle projelerin kaymağını yakın iller yiyor.” dedi.

info@karadenizekonomi.com / 27.02.2017

Şahin''Ordu ve Giresun olarak ayrılmak istiyoruz''

Ordu Ticaret ve Sanayi Odası (OTSO) Başkanı Servet Şahin, Ordu, Giresun, Trabzon, Rize, Gümüşhane ve Artvin illerini kapsayan Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı’nda (DOKA) olan il sayısının fazla olduğunu açıkladı. Ordu ve Giresun’un mesafe olarak uzak olmasından dolayı hibe projelerinden yararlanamadığını kaydeden Başkan Servet Şahin, yatırımların kaymağını yakın illerin yediğini söyledi. Bu nedenle DOKA’dan ayrılmak istediklerini ifade 

eden Başkan Şahin, Ordu ve Giresun olmak üzere ayrı bir ajans kurulması gerektiğini belirtti. Servet Şahin, konu ile ilgili yaptığı açıklamada şöyle konuştu:

“Türkiye’de 4 ili geçen kalkınma ajansı bulunmuyor. Fakat Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı’nda bizimle beraber 6 il bulunuyor. Bu sayı çok fazla. Biz her geçen gün kendimizi geliştiren bir iliz. Hibe olarak gelen 20 milyon para 6 il arasında bölüştüğünde illere fazla para kalmıyor. Bu da yapılacak olan yatırımları kısıtlıyor. Bir diğer taraftan kalkınma ajansı bize uzak. Bu nedenle de hibelerden istediğimiz payı aldığımızı düşünmüyoruz. Hibe projelerinin kaymağını genellikle yakın iller yiyor. Biz böyle olmasını istemiyoruz. Önümüzdeki günlerde konu ile ilgili çalışma başlatacağız. Arkadaşlarımızla görüşüp devletimizin Ordu ve Giresun ortaklığı ile bir kalkınma ajansı kurmasını talep edeceğiz. İnşallah bu talebimiz olumlu karşılanır ve Ordu bu hibe desteklerinden istediği değeri alır.”