Güncel Gelişmeler:
  • Ordu – Giresun Havalimanı’nda sefer sayıları arttı - 10:43
  • Nebati'den konutta fahiş fiyat artışı uyarısı - 09:29
  • Bankalara, 'döviz işlemlerini likit saatlere çekin' talebi - 09:19
  • Gecelik kredi faizlerinde 'zorunlu' yükseliş - 09:13
  • Ülker'in ilk çeyrek cirosu 5,9 milyar TL'ye ulaştı - 09:07
20.09.2024

Ordu'da 29 Ekim Coşkuyla Kutlandı

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 94. yıldönümü Ordu’da düzenlenen çeşitli programlarla kutlandı.

info@karadenizekonomi.com / 30.10.2017

Ordu'da 29 Ekim Coşkuyla Kutlandı

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Kutlama Programı çerçevesindeki etkinlikler, 28 Ekim günü Şarkiye Mahallesindeki Atatürk Anıtı’nda yapılan çelenk koyma töreni ile başladı.

Vali Seddar Yavuz, Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, protokol mensupları ve halkın, Atatürk Anıtı önündeki yerlerini almalarından sonra Ordu 

Valiliği ve Ordu Büyükşehir Belediyesi çelenkleri Atatürk Anıtı’na sunuldu. Atatürk Anıtı'ndaki tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla son buldu.

Kutlamalara, 29 Ekim 2017 günü saat 09.30’da Vali Seddar Yavuz’un makamında tebrikleri kabulüyle devam edildi. Valilik Makamında yapılan Tebrikat Töreni’ne, Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Ayaz, Adalet Komisyonu Başkanı Mesut Bilen, ODÜ Rektörü Prof.Dr.Tarık Yarılgaç, Baro Başkanı Av. Murat Poyraz ile diğer protokol mensupları, adli ve askeri personel, siyasi parti temsilcileri, kurum müdürleri ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramının 94. Yıldönümü Kutlama Programı, Ordu Lisesi önünde düzenlenen kutlama töreni ile devam etti. Törenden önce Vali Seddar Yavuz, beraberinde Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz ile birlikte halkın ve öğrencilerin bayramını kutladı.

Bununla birlikte Cumhuriyet’in 94. yılı kutlama etkinlikleri kapsamında  Cumhuriyet Resepsiyonu, Ordu Kültür Sanat Merkezi’nde yapıldı.

Vali Seddar Yavuz ve eşi Selda Yavuz, bayraklarla ve kırmızı beyaz balonlarla süslenen Ordu Kültür Sanat Merkezi giriş salonunda Cumhuriyet Resepsiyonuna katılan davetlileri kapıda karşıladı.

Vali Seddar Yavuz ve eşi Selda Yavuz’un evsahipliğini yaptığı Cumhuriyet Resepsiyonuna, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz ve eşi Yeter Yılmaz, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Ayaz, ODÜ Rektörü Prof.Dr.Tarık Yarılgaç, Baro Başkanı Av.Murat Poyraz, İl Emniyet Müdürü Mehmet Erduğan, İl Jandarma Komutanı Albay Tolunay Başer, Altınordu Kaymakamı Niyazi Erten, Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, ilçe Kaymakamları, daire müdürleri, şehit aileleri, gaziler, sivil toplum kuruluşlarının yöneticileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Cumhuriyet Resepsiyonuna katılan konuklara hitaben bir konuşma yapan Vali Seddar Yavuz, “Aziz milletimiz için büyük önem taşıyan, bir zilletten kurtuluş, 

bir kıyam ve direniş olan Türkiye Cumhuriyeti Devletinin kuruluş yıldönümünde davetimize icabet ederek, nezaket göstermeniz vesilesi ile hepinize hoş geldiniz diyor, sevgi ve saygıyla selamlıyorum” dedi.

“Türkiye Cumhuriyeti Devleti, son yüzyıldır hiç eşine rastlanmamış bir kuşatma ve tehditle karşı karşıyadır” diyen Vali Yavuz, “Türkiye Cumhuriyeti Devleti ya büzülecek, ya da genişleyecektir. Bunu belirleyecek olan bizleriz. Yani Aziz Türk Milletidir. Aziz Türk Milleti, 1071’de, 1453’te ve 1915’teki ruhla, birlik ve beraberlik içinde hareket ederse, bütün tehdit ve tehlikeleri bertaraf eder. Yok eğer, ideolojilerimize, önyargılarımıza esir olur, tarihte olduğu gibi birbirimize düşersek, korkarım ki, acılı ve sancılı günler bizi bekler. O yüzden, bugün bir kez daha bütün cihana dimdik duran, cihat ruhuyla ve iman kuvvetiyle bu toprakları savunan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e, onun silah arkadaşlarına, şehitlerimize, kahraman gazilerimize minnet ve şükran duygularımızı bir kez daha ifade ediyorum. Ruhları şad, mekanları cennet olsun” şeklinde konuştu.