Güncel Gelişmeler:
  • Ordu – Giresun Havalimanı’nda sefer sayıları arttı - 10:43
  • Nebati'den konutta fahiş fiyat artışı uyarısı - 09:29
  • Bankalara, 'döviz işlemlerini likit saatlere çekin' talebi - 09:19
  • Gecelik kredi faizlerinde 'zorunlu' yükseliş - 09:13
  • Ülker'in ilk çeyrek cirosu 5,9 milyar TL'ye ulaştı - 09:07
20.09.2024

Mega projelerde ilerleme yok

Ordu Büyükşehir olmanın avantajını kullanmalı

info@karadenizekonomi.com / 29.01.2018

Mega projelerde ilerleme yok
  • Ordu’da önceki dönemlerde Belediye Başkan Yardımcılığı ve Meclis Üyelikleri yapan İşadamı Hüsnü Yücel, Ordu’nun yerel yönetim olarak büyükşehir olmanın fırsatını daha iyi kullanması gerektiğini söyledi.

Altaş Tv’de “Karadeniz Ekonomi” programına katılan eski Belediye Başkan Yardımcılarından işadamı Hüsnü Yücel Ordu’nun marka projelere ihtiyacı olduğunu söyledi. Türkiye’de kalkınmışlık sıralamasında alt sıralardan kurtulamadığını kaydeden Yücel, Ordu’nun çehresini değiştirecek mega projelerde ilerleme olmadığını vurguladı.

Kayak Merkezine gidecek yol yok

“Ordu’nun en büyük problemi altyapıydı ve acilen çözülmesi gerekiyordu. Şu anda Ordu’da altyapı problemi neredeyse çözüldü. Ancak kentsel dönüşümde biraz geriyiz. Ordu aynı zamanda bir turizm şehri diyorduk. Bunun için de kayak merkezi yaptık. Bu tebrik edilecek bir gelişme. Ancak kayak merkezine gidecek yolumuz hala yok. Yol olmadan olmaz. Hiç kimse bir kayak merkezine ulaşmak için 2-3 saat yol gitmez. “

5 mega projede vardı, ilerleme olmadı

“Ordu’nun 5 tane çok önemli projesi vardı ancak herhangi bir ilerleme sağlanmadı. İç Anadolu ve Aldeniz’e ulaşmamız için bir Dereyolu Projemiz var. Aynı şekilde bu yola paralel bir de tren yolu projesi var. Ünye’ye liman sözü verildi ancak ortada hiçbir şey yok. Bunlar mega projeler. Bu projelerden birini bizim Ordu’ya kazandırmamız lazım. Havaalanı mesela bir marka proje. Yapanlara çok teşekkür ediyoruz. Büyükşehir olduk bunu gerçekleştirenlere de çok teşekkür ediyoruz. Büyükşehir olmasaydık bu kazanımlarımız olmazdı. Biz eskiden belediyenin maaşını veremezdik. Kaynak belliydi, borçlarımız belliydi.”

Ordu tarihi bir fırsat yakaladı.

“Ordu büyükşehir olma fırsatı yakaladı. Bu fırsatı acil değerlendirmemiz lazım. Alt yapı problemleri ile ilgili örneğin çöp problemimiz vardı. Çöp, yıllardır Ordu’nun en büyük problemiydi, çözüldü. Yaklaşık 750 kilometrelik asfalt döşendi, insanlar rahatlıkla köylerine gidebiliyorlar. Bunlar çok önemli çünkü insanlar rahat edebildikleri yerlere gelirler. Su sorunumuz vardı çözüldü. Kanalizasyon ilgili de problemlerimiz vardı ancak o kadar güzel bir kanalizasyon şebekesi yapıldı ki belki 50 yıl şehrin kanalizasyon sorunu olmayacak. Dış cepheler yenilendi; köprübaşına yeni bir meydan yapılıyor, bu olağanüstü bir proje. Ordu’ya stadyum ve modern yeni spor tesisleri yapıldı. Büyükşehirlere yakışır şekilde dolmuş hatlarında düzenlemeler yapıldı. Eskiden Boztepe’ye iki araba çıkamıyordu şimdi o yol da yapıldı.” KARADENİZ EKONOMİ