Güncel Gelişmeler:
  • Ordu – Giresun Havalimanı’nda sefer sayıları arttı - 10:43
  • Nebati'den konutta fahiş fiyat artışı uyarısı - 09:29
  • Bankalara, 'döviz işlemlerini likit saatlere çekin' talebi - 09:19
  • Gecelik kredi faizlerinde 'zorunlu' yükseliş - 09:13
  • Ülker'in ilk çeyrek cirosu 5,9 milyar TL'ye ulaştı - 09:07
20.09.2024

Cumhurbaşkanı Erdoğan Giresun'da

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Valilik Meydanı'nda düzenlenen Giresun mitinginde konuştu.

info@karadenizekonomi.com / 26.02.2019

Cumhurbaşkanı Erdoğan Giresun'da

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Valilik Meydanı'nda düzenlenen Giresun mitinginde konuştu.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan Giresun mitinginde;''Giresun'a 15 kat trilyon yatırım yaptık. 6 bin 500 kişi kapasiteli yurt binaları açtık. 20 bin kişi seyircili stadımızın yapımı devam ediyor. Bu yıl içinde de tamamlanıyor. Mevcut stadın yerine de millet bahçesi yapmak için çalışmalarımıza başladık.Giresun Gençlik Merkezi'nin yapımı ve Spor Salonu'nun, Keşap Gençlik Merkezi'nin ihalesi devam ediyor.İhtiyaç sahiplerine, şehit yakınlarına, gazi ailelerine, engelli vatandaşlarımıza 1,2 kat trilyon lira destek verdik.Giresun'a 14'ü hastaneden oluşan 45 adet sağlık tesisini şehrimize kazandırdık. 350 yataklı Giresun Kale Devlet Hastanemizin yapımı devam ediyor. 7 sağlık tesisi ise plan, proje ve ihale aşamasında.Giresun'da 2 bin 450 konut projesini hayata geçirdik. İmar barışıyla 122 bin 700 kardeşimizin sıkıntısını çözdük.28 kilometrelik bölünmüş yolu, 117 kilometreye çıkardık. Eğribel tünelinin tamamlanması ile güzergah 6 buçuk kilometre kısalacak ve 25 dakika zaman kazanılacak. Yağlıdere Alıca yolunu, Görele ayrımı, Çanakça yolunu ve Eynesil-Meren yolunu bu yıl içinde bitiriyoruz.
Yıllık 2 milyon yolcu kapasiteli Ordu-Giresun havalimanını şehrimize kazandırdık. Yolcu trafiği geçtiğimiz yıl 1 milyon 86 bini geçti.'' şeklinde ifade etti.

 

Giresun'da yapılan projeleri dile getiren Erdoğan;''8 baraj 1 gölet inşa ettik. 9 baraj ve 3 gölet daha inşa ediyoruz. 5 bin dekar arazinin sulama şebekeleri tamamlanarak sulamaya geçildi. Giresunlu vatandaşlarımızın taşkınlara maruz kalmaması için 67 adet taşkın koruma tesisi inşa ettik. Ruhsatlı alanlarda fındık üretimi yapan üreticileri destekliyoruz. Fındık fiyatları şu anda 18'i buldu. Biz TM olarak buna 14 dedik ve sonra rakam yükselmeye başladı. Biz, sizin yanınızdayız. Sizi sömürmek isteyen fırsatçılara fırsat vermedik vermeyeceğiz.Son 17 yılda, Giresunlu çiftçilerimize 2 kat trilyon lira tutarında tarımsal destek verdik. Giresun'da bir organize sanayi bölgesi ve bir tasarım merkezi kurduk. Girişimcilerimize ve iş insanlarımıza 2,6 kat trilyon lira yatırım desteği verdik. Giresun'da 25 bin iş yerine 490 milyon lira SGK prim teşviki sağladık'' dedi.