Güncel Gelişmeler:
  • Ordu – Giresun Havalimanı’nda sefer sayıları arttı - 10:43
  • Nebati'den konutta fahiş fiyat artışı uyarısı - 09:29
  • Bankalara, 'döviz işlemlerini likit saatlere çekin' talebi - 09:19
  • Gecelik kredi faizlerinde 'zorunlu' yükseliş - 09:13
  • Ülker'in ilk çeyrek cirosu 5,9 milyar TL'ye ulaştı - 09:07
20.09.2024

Bugün TBMM'de 25.Dönem Milletvekilleri Siyasete Başlıyor

TBMM’de 11 Ordulu

info@karadenizekonomi.com / 23.06.2015

Bugün TBMM'de 25.Dönem Milletvekilleri Siyasete Başlıyor

TBMM Genel Kurulu, yemin töreni için bugün toplanıyor. 25. Dönem’in bu ilk birleşiminde milletvekilleri Meclis’in en yaşlı üyesi olan Deniz Baykal’ın başkanlığında yemin ederek görevlerine resmen başlamış olacaklar. Meclis Başkanı’nın seçilmesinin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, hükümet kurma görevini ilk olarak Ahmet Davutoğlu’na verecek.

 Ordu’dan 6’sı farklı illerden olmak üzere yeni dönemde mecliste 11 Ordulu bulunuyor.

Meclis'in yeni dönemi bu hafta başlıyor. 25. Dönem Meclisi'ne seçilen 550 milletvekili, bugün Genel Kurul'da yemin edecek. Yasama döneminin birinci birleşiminin ilk oturumundan başlayarak başkan seçilinceye kadar, en yaşlı milletvekili olan 77 yaşındaki CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal geçici başkanlık görevini yürütecek. Baykal, görevi Cemil Çiçek'ten devraldıktan sonra milletvekilleri ve Meclis bürokratları ile saat 14.00'te kampüs içindeki Atatürk Anıtı'na çelenk koyarak, saygı duruşunda bulunacak. 


TBMM’de 11 Ordulu

25. Dönemde 6’sı başka illerden seçilen toplam 11 Ordulu milletvekili görev yapacak. 7 Haziran 2015 Pazar günü yapılan seçimlerde Milletvekili seçilen 550 kişiden 11’i Ordulu. Meclise AK Parti’den giren Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, Av. Oktay Çanak ve İhsan Şener ile CHP’den giren; Seyit Torun ve Dr. Mustafa Adıgüzel Ordu’dan seçildi.
Diğer illerden seçilen ve Ordulu olan Milletvekillerinin isimleri, partileri ve seçildikleri iller şöyle; İsmet Uçma (İstanbul-AK Parti), Tülay Kaynarca (İstanbul-AK Parti), (Prof. Dr. Ahmet Selim Yurdakul (Antalya-MHP), İsmail Faruk Aksu (İstanbul-MHP), Levent Tüzel (İstanbul-HDP), Ziya Pir (Diyarbakır-HDP).
Yemin edecekler

TBMM Genel Kurulu, Geçici Başkan Baykal başkanlığında saat 15.00'te toplanacak. Baykal'a, Başkanlık Divanı'nda en genç 6 milletvekili dönüşümlü olarak eşlik edecek.
Baykal, TBMM Genel Kurulu'nda ilk birleşimi açtıktan sonra önce kendisi yemin edecek, daha sonra milletvekilleri illerine göre ve alfabetik sırayla kürsüden yemin edecek. Meclis'in ilk birleşiminde başka bir konu görüşülmeyecek. İlk birleşimin üç oturum halinde ve gece geç saatlere kadar sürmesi bekleniyor. Yemin töreninde bulunmayan milletvekilleri, katıldıkları ilk birleşimin başında and içecek.