Güncel Gelişmeler:
  • Ordu – Giresun Havalimanı’nda sefer sayıları arttı - 10:43
  • Nebati'den konutta fahiş fiyat artışı uyarısı - 09:29
  • Bankalara, 'döviz işlemlerini likit saatlere çekin' talebi - 09:19
  • Gecelik kredi faizlerinde 'zorunlu' yükseliş - 09:13
  • Ülker'in ilk çeyrek cirosu 5,9 milyar TL'ye ulaştı - 09:07
20.09.2024

Birden fazla terör örgütü Türkiye'ye karşı taarruza geçmiştir''

Kurtulmuş''Yarım kalmış seçimi tamamlayacağız''

info@karadenizekonomi.com / 29.09.2015

Birden fazla terör örgütü Türkiye'ye karşı taarruza geçmiştir''

Başbakan Yardımcısı ve AK Parti Ordu. 1.sıra Milletvekili Adayı Numan Kurtulmuş, partisinin aday tanıtım toplantısına katılmak üzere Ordu’ya geldi.

THY’nın İstanbul-Ordu tarifeli seferi ile Ordu Giresun Havaalanı’na iniş yapan Kurtulmuş’u Vali İrfan Balkanlıoğlu, AK Parti Ordu Milletvekili Oktay Çanak, Milletvekili Adayları Ergün Taşçı, Metin Gündoğdu, Mehmet Kara, Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, İlçe Belediye Başkanları ve partililer karşıladı.

Kurtulmuş, basın mensuplarına burada kısa bir açıklama yaptı.AK Parti'nin 1 Kasım seçimlerinde yarım kalmış olan seçimi tamamlamak için yola çıktığını 

ve tek başına iktidar olacağını belirten Kurtulmuş, "1 Kasım seçimlerini yarım kalmış bir seçim tamamlanıyor gibi görmek lazım. Ben ümit ediyorum ki bu seçimlerde milletimiz AK Parti'yi tek başına iktidara getirecektir. Memleketin birçok yerinde gezdiğimizde gördüğümüz bu" şeklinde konuştu.

"Birden fazla terör örgütü, 20 Temmuz'dan bu yana Türkiye'nin her yerinde hem Türkiye Cumhuriyeti Devletini hem de Türkiye'de yaşayan 78 milyon vatandaşımızı, daha da önemlisi Türkiye'nin dirliğini, birliğini ve kardeşliğini hedef alarak bir taarruza geçmiştir"

Gündeme ilişkin bir gazetecinin, terör örgütünün Karadeniz'de yığınak yaptığına ilişkin sorusu üzerine Kurtulmuş, bunların iddia olduğunu söyledi.

Kurtulmuş, terörün amacının ortalığı bulandırmak olduğuna dikkati çekerek, şunları dile getirdi:

"Dünyanın hiçbir yerinde, hiçbir terör örgütü nihayetinde kendi amaçlarını gerçekleştirmeyi hedeflemez. Aslında hedefler ama bunu başaramayacağını bilir. Türkiye'deki terör örgütü de ayrı bir devlet kurma gibi bir imkanı olmayacağını bilir. Terör örgütlerinin amacı ortalığı bulandırmak, halkı bıktırmak, halkı bezdirmek. Son zamanlarda maalesef içeride huzursuzluk çıkarmak, halkı 'Türk ve Kürt' ya da 'Alevi ve Sünni' diye ayırmak gibi. Genel olarak terör örgütlerinin hepsi dünyada bunları yaparlar ve milletin yani kamuoyunun zihinlerini bulandırırlar.

Dolayısıyla bu yanlışlara gelmemek lazım. Dedikodulara inanmamak lazım. Bunların her birisi halka umutsuzluk, karamsarlık aşılamak için yapılmış faaliyetlerdir."

Kurtulmuş, terör olaylarının başlamasının ardından topyekun mücadele başlatıldığını anımsattı.

Kurtulmuş ziyaret ve temaslarını Çarşamba günü öğle vaktine kadar sürdürecek.