Güncel Gelişmeler:
  • Ordu – Giresun Havalimanı’nda sefer sayıları arttı - 10:43
  • Nebati'den konutta fahiş fiyat artışı uyarısı - 09:29
  • Bankalara, 'döviz işlemlerini likit saatlere çekin' talebi - 09:19
  • Gecelik kredi faizlerinde 'zorunlu' yükseliş - 09:13
  • Ülker'in ilk çeyrek cirosu 5,9 milyar TL'ye ulaştı - 09:07
20.09.2024

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, Ordu’da

Kurtulmuş''Alan bazlı destekler Ordu ve Fatsa ekonomisine katkı sağlayacaktır''

info@karadenizekonomi.com / 18.06.2016

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, Ordu’da

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Prof.Dr.Numan Kurtulmuş, bazı programlara katılmak, ziyaretlerde bulunmak üzere Ordu’ya geldi.

Ordu Valiliği’nin İftar Programına Katıldı

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Pro.Dr.Numan Kurtulmuş, ilk olarak Ordu Valiliği tarafından düzenlenen iftar programına katıldı. Boztepe’deki Radisson Blu Otel’de gerçekleştirilen iftar programına, Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Prof.Dr. Numan Kurtulmuş’un yanısıra Vali İrfan Balkanlıoğlu, Ordu Milletvekili Oktay Çanak, Garnizon Komutanı Jandarma Albay Garip Gümüş, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Cumhuriyet Başsavcısı Metin Uslu, ODÜ Rektörü Prof.Dr.Tarık Yarılgaç, İl Emniyet Müdürü Caner Tayfur, vali yardımcıları, kaymakamlar, ilçe belediye başkanları, kamu kurumlarının yöneticileri katıldı.

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Prof.Dr. Numan Kurtulmuş, Ordu Valiliği tarafından düzenlenen iftar programında yaptığı konuşmada, "Son 

zamanlarda en çok kazandığımız, en önemli kazançlarımızdan birisi, devletle milletin kaynaşmasıdır. Bunu çok somut olarak görüyoruz. Çünkü hizmetin esas sahibi bizatihi milletin kendisidir. Vali beyi, başsavcısını, komutanını görmeyen bir şehrin caddeleri, öksüz bir caddedir. Çok şükür Türkiye'de devlet millet kaynaşması sağlanmıştır, Allah bozmasın. Bu devlet millet kaynaşmasını bozacak tavırlardan da kaçınalım" dedi.

Kurtulmuş, vizyoner, çalışkan bir bürokrasiye sahip olmak gerektiğine vurgu yaparak, "Bürokrat kardeşlerimizin her birisi gönül işi yapıyor. Meseleyi sadece bürokratlık olarak görürseniz, sadece ben maaş alan bir memurum diye bakarsanız halk da size maaş alan bir memur gibi davranır. Samimiyetle, vizyoner bir şekilde çalışkan bir şekilde gayret ederseniz, şehrin hepsi başının üstünde taşır. Daha fazla üreteceğiz, daha fazla istihdam oluşturacağız, daha fazla ihracat yapacağız. Onun için canla başla hepimiz daha fazla yatırım çekmek için gayret edeceğiz" şeklinde konuştu ve kamu görevlilerinden herkese adil davranmaları tavsiyesinde bulundu.

İftar programında bir konuşma yapan Vali İrfan Balkanlıoğlu ise Ordu’da kamu düzeninde bir sıkıntı olmadığını belirterek, "Bütün arkadaşlarımız birlik, beraberlik, dayanışma, senkronize içinde görevlerini ifa ediyorlar. Gerek seçilmişler, gerek atanmışlar bir ağacın dalları gibiysek kökü devlet ve millettir. Kaynağımızı, gücümüzü, imkânlarımızı seçilmişler de atanmışlar da tamamen milletimizden alıyoruz. Hep birlikte görevimiz, hedefimiz, vatana ve millete hizmettir. Ordu’da uyum, dayanışma ve kardeşlik içinde çalışmalarımızı yürütüyoruz. Vazifesini aksatan, hizmette yetersiz kalanlar için de gerekenin yapılacağının da bilinmesini isterim" diye konuştu ve Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş’un her zaman destek olduğunu ve Ordu için çabaladığını kaydetti.

Vali Balkanlıoğlu, "Başbakan Yardımcımızın sadece politik kişiliği yok. Aynı zamanda bilim adamı. Memlekete binlerce öğrenci yetiştirmiş, her biri Türkiye’nin ve dünyanın her yerinde bu memlekete hizmet eden insanlar" diyerek teşriflerinden dolayı Başbakan Yardımcısı Prof.Dr.Numan Kurtulmuş’a teşekkür etti.

Fatsa'da Sahur Programına Katıldı

Başbakan Yardımcısı Prof.Dr.Numan Kurtulmuş, Ordu Valiliği’nin iftar programından sonra Vali İrfan Balkanlıoğlu ve diğer protokol üyeleri ile birlikte Fatsa Belediyesi Kültür Sarayında düzenlenen sahur programına katıldı. Burada vatandaşlarla bir araya gelen ve Fatsalılarla olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Kurtulmuş, vatandaşların Ramazan ayını kutladı.

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, fındık üreticilerine yapılan alan bazlı destek ödemesine başlandığını söyleyerek, "Ordu ilimizde ve bütün bölgemizde 120 bini aşkın çiftçimizin alan bazlı destek paraları ödenmeye başlanmıştır. Ümit ediyorum ki bu desteklerin ödenmesi Ordu, Fatsa ekonomisine katkıda bulunacaktır" diyerek, sözlerini tamamladı.