Güncel Gelişmeler:
  • Ordu – Giresun Havalimanı’nda sefer sayıları arttı - 10:43
  • Nebati'den konutta fahiş fiyat artışı uyarısı - 09:29
  • Bankalara, 'döviz işlemlerini likit saatlere çekin' talebi - 09:19
  • Gecelik kredi faizlerinde 'zorunlu' yükseliş - 09:13
  • Ülker'in ilk çeyrek cirosu 5,9 milyar TL'ye ulaştı - 09:07
20.09.2024

BAKAN KURTULMUŞ VE BAKAN EROĞLU ORDU'DA

Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş: "Uzun vadede hem fındık alanlarının yenilenmesi hem de fındıkta fiyatın Türkiye'de oluşması için, hazırlıklarımızı gayretli bir şekilde sürdürüyoruz."

info@karadenizekonomi.com / 21.09.2017

BAKAN KURTULMUŞ VE BAKAN EROĞLU ORDU'DA

Bakan Kurtulmuş: "Kuzey Irak'ta referandum daha fazla parçalanmaya neden olabilir. Bölünme, daha fazla parçalanma hiçbir bölge halkına en ufak bir yarar sağlamamıştır. Çok açık söylüyorum; bu parçalanmanın ve dağılmanın en çok kazananı İsrail'dir ve İsrail'in yayılmacı politikalarıdır."

Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş ile Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu Ordu'da.

Bakan Kurtulmuş ile Bakan Eroğlu, kentteki programına Valilik ziyareti ile başladı.

Şeref defterinin imzalanmasının ardından iki bakan basın mensuplarına açıklamalarda bulundu ve Ordu'da yürütülen yatırım çalışmalarını değerlendirdi.

Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, AK Parti döneminde Ordu'da şehrin kalkınmasına ve geleceğine yönelik ciddi yatırımlar yapıldığını vurguladı.

Ordu'da doğa turizminin geliştirilmesi için Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile ortak çalışmalar yürütüldüğünü belirten Bakan Kurtulmuş, son yıllarda Türk turizminde yaşanan gerilemenin de tersine döndüğünü söyledi.

Bakan Kurtulmuş, yaptığı konuşmada, turizmde ürün ve pazar çeşitliliğinin artırılması gerektiğini vurgulayarak, yeni pazarlar oluşturmak için Bakanlığın projeler ürettiğini ifade etti.

Fındık Fiyatları

Ordu ekonomisinde önemli bir yeri olan fındık konusuna da konuşmasında değinen Bakan Numan Kurtulmuş, fındık fiyatlarının belirlenmesinde serbest piyasanın etkili olduğunun altını çizdi.

Fındık üzerinden siyasi ve ticari bir takım rantlar elde edilmeye çalışıldığını aktaran Bakan Kurtulmuş şunları söyledi: