Güncel Gelişmeler:
  • Ordu – Giresun Havalimanı’nda sefer sayıları arttı - 10:43
  • Nebati'den konutta fahiş fiyat artışı uyarısı - 09:29
  • Bankalara, 'döviz işlemlerini likit saatlere çekin' talebi - 09:19
  • Gecelik kredi faizlerinde 'zorunlu' yükseliş - 09:13
  • Ülker'in ilk çeyrek cirosu 5,9 milyar TL'ye ulaştı - 09:07
20.09.2024

​Ak Parti Karadeniz adaylarını belirledi

2019 yılı 31 Mart’ında yapılacak olan yerel seçim sürecinde Ak Parti’nin Karadeniz bölgesi adayları açıkladı. Ak Parti adaylarını yüksek profilli eski bakan ya da bürokratlardan seçti.

info@karadenizekonomi.com / 5.12.2018

​Ak Parti Karadeniz adaylarını belirledi

Bölgede BÜYÜK hamle!

31 Mart 2019 tarihinde yapılacak yerel seçimler öncesinde partilerin aday belirleme çalışmaları devam ederken bu konuda en erken davranan iktidar partisi oldu. Geçen hafta İstanbul hariç, pek çok stratejik ilde belediye başkan adayları açıklanan Ak Parti’de özellikle Karadeniz Bölgesi için ağır topların varlığı dikkat çekti.

Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı: Mustafa Demir

Cumhurbaşkanı R. Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan isimlere göre Ak Parti’nin Samsun Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mustafa Demir oldu. 18 Ocak 1961 Trabzon Şalpazarı’nda dünyaya gelen Demir, Karadeniz Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi mezunu. Siyasete Samsun Atakum İlçesi Belediye Meclis Üyeliği ile ısınan Demir, 22. ve 23. dönemlerde Samsun milletvekili olarak TBMM’de yer aldı. Meclis’te Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu Başkanı olarak da görev yapan Mustafa Demir, 60. hükümette Bayındırlık ve İskân Bakanı olarak yer aldı.



Sakarya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı: Ekrem Yüce

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Sakarya Büyükşehir Belediye Başkan adaylı için açıkladığı isim ise ÇAYKUR Genel Müdür ve Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Yüce oldu. Sakarya’nın Geyve ilçesinde 1954 yılında dünyaya gelen Yüce, Erzurum Üniversitesi Ziraat Fakültesi’ni bitirdi. Daha öncesinde 2003 - 2011 yılları arasında ÇAYKUR’da Genel Müdür görevinde bulunan Ekrem Yüce, 24 Haziran 2018 milletvekilliği seçimlerinde yine Ak Parti’den Sakarya milletvekilliği aday olduğu süreçte Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi (DOKAP) başkanlığı görevinden istifa etmiş. Sonrasında yeniden ÇAYKUR'un başına geçmişti.

Ordu Büyükşehir Belediye Başkan Adayı: Hilmi Güler

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ak Parti'nin Ordu'da Büyükşehir Belediye başkan adayını M. Hilmi Güler olarak açıkladı. 15 Temmuz 1949'da Ordu'da doğan M. Hilmi Güler, ODTÜ Metalurji Mühendisliği Bölümü'nü bitirdi. 22'inci dönem Ordu Milletvekili. 58, 59 ve 60. hükümetlerde Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı görevini yürüttü. Bilindiği gibi Ordu'da Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevini yürüten Enver Yılmaz'ın AK Parti Genel Merkezi tarafından istifası istenmiş, 18 Eylül 2018'de istifa eden Yılmaz'ın yerine Altınordu ilçe Belediye Başkanı Engin Tekintaş belediye meclisinde yapılan oylamayla Ordu Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na seçilmişti.


Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Adayı: Murat Zorluoğlu

Murat Zorluoğlu, 1971 yılında Ankara’nın Haymana ilçesinde dünyaya geldi. Aslen Trabzonlu olan Zorluoğlu yükseköğrenimini 1993 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü’nde tamamladı. Mülki idare amirliği mesleğine 1994 yılında Trabzon kaymakam adayı olarak başladı. 1997–1999 yıllarında Mersin Gülnar Kaymakamlığı, 1999–2003 yıllarında Bingöl Genç Kaymakamlığı görevlerini üstlendi. Mart 2015- Temmuz 2017 yılları arasında Elazığ Valiliği, 13 Haziran 2017 tarihinden itibaren de Van Valisi olarak görev yaptı.


Giresun Belediye Başkan Adayı: Aytekin Şenlikoğlu

İktidar partisi, Karadeniz Bölgesi’nde büyükşehirler dışında il belediye başkan adaylarını da belirledi. Buna göre Ak Parti’nin Giresun Belediyesi başkan adayı Aytekin Şenlikoğlu oldu. 1990 yılında Giresun İmam Hatip Lisesi’nden mezun olan Şenlikoğlu, Konya Selçuk Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni kazandı. 1995 yılında yatay geçiş yaptığı İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu. 1996 yılında Avukatlık stajını tamamladı. 1997 yılında serbest avukat olarak Giresun’da çalışmaya başladı. 2011 yılında milletvekili aday adayı oldu. 2013 yılı Ekim ayında Giresun Merkez İlçe Başkanı olarak görevlendirildi.

Rize Belediye Başkan Adayı: Rahmi Metin

Ak Parti’nin Rize Belediye başkan adaylığı için belirlediği isim ise Rahmi Metin oldu. 26 Kasım 1969 tarihinde Rize’de doğan Metin ilk ve orta öğretimini Rize'de tamamladı. 1993 yılında Atatürk Üniversitesi Sosyoloji bölümünden mezun olmuştur. 2012 – 2014 yılları arasında Erciyes Üniversitesi’nde Siyaset Felsefesi alanında yüksek lisans yaptı. 1993-2004 yılları arasında Rize'de özel bir dershanede felsefe grubu öğretmenliği yapan Metin aynı zamanda ortağı olduğu dershanelerin Genel Müdürlük görevini de yürüttü.

Büyükşehir ve İl Belediye başkan adaylarını belirleyen Ak Parti’de bundan sonraki süreçte ilçe belediye başkan adaylarının kim olacağı sorusuna cevap aranıyor. Kaynaklar, tüm illerde başkan adayı olan isimlerin, ilçe belediyeleri için de kendileri ile uyumlu çalışabilecek adaylar olması yönünde görüş bildirdiklerini duyurdular. KARADENİZ EKONOMİ