Güncel Gelişmeler:
  • Ordu – Giresun Havalimanı’nda sefer sayıları arttı - 10:43
  • Nebati'den konutta fahiş fiyat artışı uyarısı - 09:29
  • Bankalara, 'döviz işlemlerini likit saatlere çekin' talebi - 09:19
  • Gecelik kredi faizlerinde 'zorunlu' yükseliş - 09:13
  • Ülker'in ilk çeyrek cirosu 5,9 milyar TL'ye ulaştı - 09:07
19.09.2024

Ordu Bolu’ya örnek oldu

Katı atık sorununu bertaraf etme, geri dönüşüm ve katı atıklardan enerji üretimi projelerini incelemek için Ordu’ya gelen Bolu Belediye Başkanları, Ordu’da gerçekleştirilen projeleri, Bolu’da da uygulayacak.

info@karadenizekonomi.com / 20.10.2020

Ordu Bolu’ya örnek oldu

Türkiye’de belediyelerin en büyük sorunlarından olan katı atığı kısa sürede çözüme kavuşturan Ordu Büyükşehir Belediyesi, birçok belediyenin dikkatini çekti. Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in Fatsa, Ünye ve Perşembe ilçelerindeki depolama alanlarını kapatarak yılların problemine neşter vurması, katı atıkların ve geri dönüşümün enerji üretimi çalışmaları Bolu’ya örnek oldu.

Başkan Güler’in tecrübelerinden faydalanmak isteyen Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, beraberinde Seben Belediye Başkanı Fatih Kavak, Mudurnu Belediye Başkanı Necdet Türker, Bolu Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Gülden Özaydın ve belirten Bolu İli Katı Atık Bertaraf Tesisleri Kurma ve İşletme (BEKAB) Birlik Başkanı ve Gerede Belediye Başkanı Mustafa Allar, Ordu’ya geldi.

Güler’i makamında ziyaret eden heyet, katı atıkların bertaraf edilmesi, enerji üretimi ve geri dönüşüm çalışmaları konusunda Ordu’daki çalışmaları Bolu’da uygulamak istediklerini ifade ettiler. Konuyla ilgili Güler, “Bolu, ülkemizin en güzel illerinden bir tanesi. Büyükşehir Belediyesi olarak yaptığımız çalışmalar hakkında bilgiler vereceğiz. Toplantı sonucunda inşallah somut çalışmalarda ortaya çıkar.” şeklinde konuştu.

“Ordu’da yapılan çalışmaları Bolu’da da hayata geçireceğiz”

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan ise Ordu’da yapılan çalışmalar hakkında incelemelerde bulunacaklarını söyledi. Özcan, sözlerine şöyle devam etti: “Belediye Başkanlarımız ile beraber Ordu’ya geldik. Burada yapılan çalışmaları şehrimizde de uygulamaya çalışacağız.”