Güncel Gelişmeler:
  • Ordu – Giresun Havalimanı’nda sefer sayıları arttı - 10:43
  • Nebati'den konutta fahiş fiyat artışı uyarısı - 09:29
  • Bankalara, 'döviz işlemlerini likit saatlere çekin' talebi - 09:19
  • Gecelik kredi faizlerinde 'zorunlu' yükseliş - 09:13
  • Ülker'in ilk çeyrek cirosu 5,9 milyar TL'ye ulaştı - 09:07
20.09.2024

YALI CAMİİ’NDEN ADA FIRINI’NA KADAR TRAFİĞE KAPALI ALAN OLUŞUYOR…

Yılmaz''2018'de AVM oluşturmayı planlıyoruz''

info@karadenizekonomi.com / 7.10.2015

YALI CAMİİ’NDEN ADA FIRINI’NA KADAR TRAFİĞE KAPALI ALAN OLUŞUYOR…

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Altaş Tv’de yayınlanan "Ordu'yu Yönetenler" programının konuğu oldu. Funda Altaş Şimşit’in hazırlayıp sunduğu programda büyükşehir tarafından hayata geçirilen projelerden planlanan yatırımlara kadar birçok konuda açıklamalarda bulunan Başkan Yılmaz, Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin 2017 yılından sonra adından sıkça söz ettireceğini söyledi.

Başkan Enver Yılmaz programda Yalı Camii'den Ada fırınına kadar trafiğe kapalın alan oluşturacaklarını ifade etti..

YALI CAMİİ’NDEN ADA FIRINI’NA KADAR TRAFİĞE KAPALI ALAN OLUŞUYOR…

Yayaların daha rahat olması, esnafın daha sağlıklı iş yapabilmesi amacıyla Yalı Camii’nden Ada Fırını’na kadar olan alanı trafiğe kapatma düşüncemiz 

var. O cadde üzerindeki esnaf kardeşlerimize ve seyir halinde olan gerek yayalara gerekse araç sahiplerine; “Burayı, trafiğe kapatmak istiyoruz kanaatiniz nedir?” şeklinde soracağız. Evet kapatın, derler ise kapatacağız; hayır kapatmayın, derler ise kapatmayacağız.

Yalı Cami’nin oradan Zübeyde Hanım Caddesi boyunca Köprübaşı’na, oradan da Ada Fırını’nın olduğu kavşağa kadar olan alanı kapatıp, İsmetpaşa Caddesi ile Fidangör Caddesi’ni trafiksiz olarak buluşturmayı planlıyoruz. Bu alanı kapattığımız takdirde alternatif yol çalışmamızı yaptık. Buket Pastanesi’nin oradan Eski Kapalı Çarşı girişinden, Barbaros Caddesi girişine kadar ve Barbaros Caddesi’nden itibaren Köprübaşı Camii’nin yaklaşık 100 m üzeri Boztepe tarafına yeni bir köprü yapmak suretiyle Bucak Mahallesi’nden Ada Simit Fırını’na ineceğiz. Buna yönelik önümüzdeki günlerde görselleriyle birlikte şehrimizin kanaatini alacağız.

ESNAF MAĞDUR EDİLMEYECEK…

2018 yılında Büyükşehir Ordumuzda bir tanesinin açılmasına müsaade edip, gelen yatırımcıyı koruyacak ve şehir esnafımızı da mağdur etmeyecek mahiyette bir AVM oluşturmayı planlıyoruz.

Şehir dışında, mümkün olduğu kadar çevre yoluyla bağlantısı olan Melet Irmağı havzasında bulunan; Ünye, Fatsa ve Mesudiye’den havalimanına kadar şehir insanının rahatlıkla ulaşabileceği bir AVM kurmayı planlıyoruz. Ayrıca kanunda belirtildiği gibi AVM yapıyorsanız yüzde 20’si bu şehirde esnaflık yapanlar tarafından doldurulacaktır.