Güncel Gelişmeler:
  • Ordu – Giresun Havalimanı’nda sefer sayıları arttı - 10:43
  • Nebati'den konutta fahiş fiyat artışı uyarısı - 09:29
  • Bankalara, 'döviz işlemlerini likit saatlere çekin' talebi - 09:19
  • Gecelik kredi faizlerinde 'zorunlu' yükseliş - 09:13
  • Ülker'in ilk çeyrek cirosu 5,9 milyar TL'ye ulaştı - 09:07
20.09.2024

Ünye'nin İlçelerine ''Kalkınma ''Desteği

Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, yerelde kırsal kalkınmayı amaçlayan yüzde 100 hibe desteği sağlanan LEADER Projesi’ne Ünye’nin arka kesiminde bulunan ilçelerin dahil edildiğini müjdeledi.

info@karadenizekonomi.com / 28.10.2016

Ünye'nin İlçelerine ''Kalkınma ''Desteği
Balkanlıoğlu, “Alınan kararları incelediğimde, Altınordu ve Fatsa’nın arka kesimindeki ilçelerin bir araya gelerek yerel eylem grubu oluşturduklarını gördüm. Fakat Ünye’nin arka kesimindeki ilçelerin bir araya gelerek, yerel eylem grubu oluşturamadığı ve puanı düşük kaldığı için bu proje kapsamına alınmamış. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı nezdinde yapmış olduğumuz girişimler sonucu Ünye’nin arka kesimindeki ilçelerin de bir araya gelerek yerel eylem gurubu oluşturması ve projeye dahil edilmesi sağlandı. Dolayısıyla bu konuda bir sorun kalmadı” dedi.
Ünye, İkizce, Çaybaşı, Akkuş Çevresi Sivil Toplumun Sesi Platformu (ÜNİÇAP) heyeti, Vali İrfan Balkanlıoğlu’nu ziyaret etti. - 28 sivil toplum kuruluşu bir araya gelerek ÜNİÇAP’da birleşti - Ünye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı ve ÜNİÇAP Yürütme Kurulu Sözcüsü Durmuş Zor, bölgenin genel sorunları ve ilçelerin özel sorunlarını çözüme kavuşturmak amacıyla 4 ilçedeki 28 sivil toplum kuruluşunun bir araya gelerek ÜNİÇAP’ı oluşturduklarını söyledi.

Ünye, İkizce, Çaybaşı ve Akkuş ilçelerinin genel ve özel sorunları hakkında Vali İrfan Balkanlıoğlu’na bilgiler veren Durmuş Zor, sorunlara çözüm bulunması için Validen destek talep etti.

- Altınordu, Fatsa ve Ünye öncülük ediyor -

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Vali İrfan Balkanlıoğlu, “Ünye, İkizce, Çaybaşı ve Akkuş ilçelerimizde bulunan sivil toplum kuruluşlarının, ilçelerinin genel ve özel sorunlarını dile getirmek ve çözüm bulmak amacıyla böyle bir platform altında bir araya gelmenizi ve birlikte hareket etmenizi takdirle karşılıyorum. İlimizin sahil kesiminde bulunan ilçelerinde nüfus yoğunluğu var. Altınordu, Fatsa ve Ünye gibi ilçelerimiz, arka kesiminde bulunan ilçelerin gelişmesi kalkınması, gelişmesi noktasında öncülük ediyorlar. Ortak sorunların dile getirilmesi ve bu sorunlara çözüm bulunması yönünde oluşturulan bu platform da önemli bir fonksiyon ifa ediyor” dedi.

“Ünye’nin arka kesimindeki ilçeler de Kırsal Kalkınma Projesi’ne dahil edildi”

Vali Balkanlıoğlu, ziyarette yaptığı açıklamada yerelde kırsal kalkınmayı amaçlayan yüzde 100 hibe desteği sağlanan LEADER Projesi’ne Ünye ve arka kesimde bulunan ilçelerin dahil edildiğini paylaştı.

Ünye ve arka kesimde bulunan ilçelerin kırsal alanı destekleme projesine alınmamasıyla ilgili gazetemiz Ünye Kent’te çıkan haberler üzerine bir açıklamada bulunan Vali Balkanlıoğlu, şunları söyledi:

“AB ve Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın desteklediği, ilimizde de İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu(TKDK) Ordu İl Koordinatörlüğü tarafından yürütülen ‘LEADER Tedbiri Farkındalık Yaratma ve Yerel Halkı Harekete Geçirme Teknik Destek Projesi’ kapsamında ilimizde üçerli ilçelerin yer aldığı iki ayrı yerel eylem grubu oluşturulmuştu. Oluşturulan yerel eylem grupları içinde Ünye ve arkasındaki ilçelerin yer almamasıyla ilgili yerel basınımızda bazı haberler yayınlandı. Ancak, proje kırsal alanın desteklenmesine yönelik olduğundan, maalesef nüfusu 20 bini geçen ilçelerimiz proje kapsamına alınamıyor. Dolayısıyla, Altınordu, Fatsa ve Ünye gibi büyük ilçelerimiz bu projeden faydalanamıyor. İç kesimdeki ilçelerimiz de puanlamaya tabi tutuldular. Bireysel başvurularda daha düşük puan aldıklarından, 2-3 ilçe bir araya gelerek yerel eylem grupları oluşturdular. Proje yürütücüsü olan Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı uzmanları tarafından bu uygulamalar gerçekleştirilmektedir. Ancak, alınan kararları incelediğimde, Altınordu ve Fatsa’nın arka kesimindeki ilçelerin bir araya gelerek yerel eylem grubu oluşturduklarını gördüm. Fakat Ünye’nin arka kesimindeki ilçelerin bir araya gelerek, yerel eylem grubu oluşturamadığı ve puanı düşük kaldığı için bu proje kapsamına alınmamış. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı nezdinde yapmış olduğumuz girişimler sonucu Ünye’nin arka kesimindeki ilçelerin de bir araya gelerek yerel eylem gurubu oluşturması ve projeye dahil edilmesi sağlandı. Dolayısıyla bu konuda bir sorun kalmadı” diye konuştu.

- “STK temsilcilerinin eleştirilerini dikkate alıyoruz” -

Yürütülen çalışmalarda sivil toplum kuruluşları temsilcilerinin görüş, öneri ve düşünceleri ile eleştirilerini dikkate aldıklarını ifade eden Vali Balkanlıoğlu, “Arap gazeteciler ilimizde. Kendi ülkelerinin en önemli televizyon, gazete ve internet medyasının temsilcilerini 5 gün boyunca ilimizde ağırladık. İlimize gelen bu gazetecileri, başta Altınordu, Fatsa, Ünye, Aybastı, Gölköy, Kabadüz, Ulubey gibi ilçelerimize gönderip, oradaki güzelliklerin, tarihi yerlerin çekilmesini ve tanıtılmasını sağlıyoruz. Arapları ilimize davet ettiğimizde, otellerimiz 5 yıldızlı olsa, çok güzel olsa bile çevresinin de 5 yıldızlı olması, güzel olması gerekir. Onlara gösterebileceğiz, vakitlerini geçirebilecekleri yerler lazım. Ünye ilçemizde de böyle yerler var. Doğal güzellikler var. Tarihi doku var. Tabi bu konuda sizler gibi sivil toplum kuruluşları temsilcilerinin yaptıkları olumlu eleştirilerin, bizlere katkıları oluyor” diye konuştu.

- “Bizler, bulunduğumuz yere faydalı olmak için buradayız”-

Kendisine iletilen sorunlarla yakından ilgileneceğini ve çözüm bulmaya çalışacağını belirten Vali Balkanlıoğlu, “Bana sunmuş olduğunuz bu sorunlarınız, çözülemeyecek sorunlar değil. Bunların her biri değişik bakanlıklarla ilgili konular. Bu konuları ilgili bakanlıklara bir rapor halinde ben de sunacağım. Bizler, bulunduğumuz yere, görev yaptığımız ile faydalı olmak için buradayız” dedi.