Güncel Gelişmeler:
  • Ordu – Giresun Havalimanı’nda sefer sayıları arttı - 10:43
  • Nebati'den konutta fahiş fiyat artışı uyarısı - 09:29
  • Bankalara, 'döviz işlemlerini likit saatlere çekin' talebi - 09:19
  • Gecelik kredi faizlerinde 'zorunlu' yükseliş - 09:13
  • Ülker'in ilk çeyrek cirosu 5,9 milyar TL'ye ulaştı - 09:07
20.09.2024

Ünye Ekonomisi OSB ve Limanla Hızla Büyüyor

Enver Yılmaz Müjdeyi Verdi;''Ünye'ye Organize Sanayi Bölgesi İçin 2,5 milyon lira aktardık''

info@karadenizekonomi.com / 13.08.2015

Ünye Ekonomisi OSB ve Limanla Hızla Büyüyor

ÜNYE’DE KENTSEL DÖNÜŞÜM..

Altınordu’dan sonra Ünye ve Fatsa’nın Kentsel Dönüşüm Projeleri de Bakanlar Kurulu’ndan geçti ve Resmi Gazete’de yayımlandı. Söz verdiğimiz gibi kentsel dönüşümü hızla tamamlayacağız.

SU SORUNU BİTİYOR…

Biz; önceliğimiz yol, devamında su ve kanalizasyon dedik. 1300 km asfalt yolu 2017 yılına kadar Ordu coğrafyasına kazandıracağız. Biz göreve geldiğimizde Ordu’nun %65’ine verilen suyu, 2015 yılında %86’ya çıkardık. Bu oran 2016’da %95 olacak ve 19 ilçemizde su sorunu kalmayacak.

ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ MÜJDESİ…

Büyükşehir Belediyesi olarak Ünye OSB’ye tam 2.5 milyon lira nakit para aktardık. 30 yıldır çözülemeyen Ünye’deki OSB meselesini Başbakan Yardımcımız Numan Bey’in de özel gayretleriyle çözdük. 2.5 milyon lirayı bizzat Bilim ve Sanayi Bakanlığı’na aktarmak ve OSB’nin elindeki yerleri de Büyükşehir Belediyesi’ne devretmek suretiyle inşallah Ünye’nin özlemini çektiği, 10 yıldır beklediği OSB’yi çok kısa süre içinde hükümetimiz ve Büyükşehir Belediyesi’nin gayretleriyle çözme kavuşturmuş olacağız.

ÜNYE LİMANI, BÖLGENİN EN BÜYÜK LİMANI OLACAK…

Bu bölgenin en büyük limanı olacak, hemen yakınımızdaki Ünye Limanı’nın geliştirilmesi konusunda buradan da gururla söylüyorum; biz Büyükşehir sınırları içerisinde tek gelişme alanı olan Ünye Limanı’nı Ordu limanı olarak belirledik. Çünkü Ünye Limanı, Ulaştırma Bakanlığı verilerine göre Samsun ve Trabzon Limanları’ndan yıllık 65 gün daha fazla doğal korunaklı bir liman. Biz Büyükşehir Belediyesi olarak, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığımızla birlikte bu limanın fizibilite ve alt yapı çalışmalarını bitirmek suretiyle bu bölgeye başta konteyner taşımacılığı olmak üzere Ünye Limanı bu anlamda bizim göz bebeği bir çalışma alanı olacak.