Güncel Gelişmeler:
  • Ordu – Giresun Havalimanı’nda sefer sayıları arttı - 10:43
  • Nebati'den konutta fahiş fiyat artışı uyarısı - 09:29
  • Bankalara, 'döviz işlemlerini likit saatlere çekin' talebi - 09:19
  • Gecelik kredi faizlerinde 'zorunlu' yükseliş - 09:13
  • Ülker'in ilk çeyrek cirosu 5,9 milyar TL'ye ulaştı - 09:07
20.09.2024

Ünye Borsa Başkanın'dan Fındıkta Çözüm Önerisi

Uslu;''Fındıkta kronik sorunun çözümü Ürün İhtisas Borsalarından geçiyor''

info@karadenizekonomi.com / 28.12.2016

Ünye Borsa Başkanın'dan Fındıkta Çözüm Önerisi

Ünye Ticaret Borsa Başkanı Mustafa Uslu fındıkta beklenen devlet müdahalesi hakkında gazetemize açıklamada bulunurken çözüm olarak Ürün İhtisas Borsalarını önerdi.Başkan Uslu, ne TMO nede Fiskobirlik bu işi çözümleyecek kurumlar değildir ,geçmişten gelen tecrübeleri milletçe beraber yaşadık dedi ve konuşmasına devam etti.

Direk devlet müdahalesi çözüm değil

İnsanlar daha önce fındık konusunu Fiskobirlik ile de yaşadılar. Fiskobirlik piyasaya pek olumlu bir şeyler yapmadı ve sonu da iyi bitmedi. Fiskobirlik faal olduğu zamanlar devlet Fiskobirlik’e çok destek olmuştur. Ama Fiskobirlik bu çarkı yürütemedi.

TMO’yu da yaşadık, gördük. TMO’nun zenginlikleri oldu, çeşitli yolsuzlukları oluştu. Yani devlet fındıkta olmalı mı sorusunun cevabını büyüklerimiz bilir ,ama bizim Ankara’ya gittiğimiz toplantılarda gördüğümüz kadarıyla ben devletin sadece fındıkta değil, hiçbir tarım ürününde direk müdahale edeceğini düşünmüyorum. Ama destekleme yapabilir.

Fındıkta Ürün İhtisas Borsası kurulması üzerine bir çalışma vardı.

15 Temmuz Darbe Girişiminin gerçekleştiği gecenin ardından bazı şeyler gecikmeye uğradı. Fındıkta düşünülen olay, Ürün İhtisas Borsaları ve devamında lisanslı depoculuktu. Yani devlet bunu görüyor. Fındığın geleceği Ürün İhtisas Borsalarıdır dedi.