Güncel Gelişmeler:
  • Ordu – Giresun Havalimanı’nda sefer sayıları arttı - 10:43
  • Nebati'den konutta fahiş fiyat artışı uyarısı - 09:29
  • Bankalara, 'döviz işlemlerini likit saatlere çekin' talebi - 09:19
  • Gecelik kredi faizlerinde 'zorunlu' yükseliş - 09:13
  • Ülker'in ilk çeyrek cirosu 5,9 milyar TL'ye ulaştı - 09:07
20.09.2024

Üniversiteler Halk Oyunlarıyla Yarıştı !

ODÜ ANTALYA'DA FİNAL İÇİN OYNAYACAK

info@karadenizekonomi.com / 4.04.2016

Üniversiteler Halk Oyunlarıyla Yarıştı !

Türkiye Üniversiteler Spor Federasyonunun organize ettiği, Ordu Üniversitesinin ev sahipliğinde gerçekleştirilen Üniversitelerarası Halk Dansları Şenliği ve Yarışmaları yoğun katılımla  tamamlandı.İki gün süreyle gerçekleştirilen Üniversitelerarası Halk Dansları Yarışmaları'na protokolun yanı sıra pek çok Ordu'luda katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'yla başyalan ve 25 üniversiteden yaklaşık 800 öğrenci ve antrenörün bulunduğu programa Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, Üniversitesi Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ş. Metin Kara ve Prof. Dr. Tevfik Noyan,Giresun Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kürşad Yapar,MSSF Dekanı Prof. Sabri Yener, BESYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. Ercüment Erdoğan, Gençlik ve Spor İl Müdürü Mustafa Genç, Türkiye Spor Federasyonu Genel Sekreteri Erdoğan Çelebi ve Yönetim Kurulu Üyesi M. Zeki Baykal katıldı. ODÜ'lü akademik ve idari personeli ile öğrencilerin de katıldığı yarışmalar Ordu halkından da yoğun ilgi gördü.

Farklı yörelerin halk oyunlarının sahnelendiği yarışma, izleyenlere keyifli dakikalar yaşattı. İlk etapta diğer stilize dal yarışmasında Aydın, Edirne, Kafkas, Balıkesir, Silifke, Konya, Kütahya yöreleri oyunları sergilendi. Trakya Ünivesitesinin birinci, Karabük Üniversitesinin ikinci, Boğaziçi Üniversitesinin üçüncü olduğu yarışmada Kars Kafkas ve Balıkesir Üniversiteleri kendi dallarında finalist oldular.

Horonlar stilize dal yarışmasında Ordu, Trabzon ve Artvin yöresi oyunları sergilendi. Bu yarışmasa derece yapan üniversiteler arasında Karabük Üniversitesi birinci, Ondokuz Mayıs Üniversitesi ikinci, Bülent Ecevit Üniversitesi üçüncü oldu. Ordu ve Recep Tayyip Erdoğan Üniversiteleri ise yine kendi dallarında finalist olup Antalya'da yapılacak olan büyük final yarışmasına katılmaya hak kazanmış oldular.

İki farklı dal yarışmalarıyla devam eden ikinci etapta Silivri, Kütahya, Iğdır, Muğla, İzmir, Bayburt ve Ağrı yörelerinden halk oyunları sergilendi. Bahçeşehir Üniversitesinin birinci, Dumlupınar Üniversitesinin ikinci, Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesinin üçüncü olduğu yarışmada, Iğdır ve Trakya Üniversitesi Iğdır ve Silivri yöresi oyunlarıyla finalist oldular.

Horonlar artistik dal yarışmasıyla devam eden programda, üniversitelerin Trabzon, Rize, Hemşin, Artvin ve Giresun yöresi oyunları sergilendi. Yapılan değerlendirmelerin ardından Giresun Üniversitesi birinci, Kastamonu Üniversitesi ikinci, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi üçüncü oldu.

Yarışma, Rektör Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tevfik Noyan, Giresun Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kürşad Yapar, BESYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. Ercüment Erdoğan, Türkiye Spor Federasyonu Genel Sekreteri Erdoğan Çelebi ve Yönetim Kurulu Üyesi M. Zeki Baykal'ın, dereceye giren ekiplere kupa ve madalyalarını vermesiyle sona erdi.