Güncel Gelişmeler:
  • Ordu – Giresun Havalimanı’nda sefer sayıları arttı - 10:43
  • Nebati'den konutta fahiş fiyat artışı uyarısı - 09:29
  • Bankalara, 'döviz işlemlerini likit saatlere çekin' talebi - 09:19
  • Gecelik kredi faizlerinde 'zorunlu' yükseliş - 09:13
  • Ülker'in ilk çeyrek cirosu 5,9 milyar TL'ye ulaştı - 09:07
20.09.2024

Ulubey'de 100 Kişiye İstihdam Sağlanacak!

Silah fabrikasında inşaat çalışmaları son hızla devam ediyor!

info@karadenizekonomi.com / 13.04.2016

Ulubey'de 100 Kişiye İstihdam Sağlanacak!

Kamuoyunda Medyum Memiş olarak bilinen Mehmet Memiş'in de bir dönem hükümlü olarak cezasını çektiği ve Adalet Bakanlığı tarafından 2008 yılında kapatılan Ulubey K 2 Tipi Cezaevi binası, silah fabrikasına dönüştürülerek ilçe halkının ekmek kapısı haline gelecek. Yıllarca, binlerce hükümlüye ev 

sahipliği yapan ve içerisinde hükümlülerden kalan anıların izlerini taşıyan cezaevi binası, Ulubey Belediyesi ve özel bir firma tarafından hazırlanan Ordu Savunma Sanayi (ORSAV) projesiyle yeni dönemde silah fabrikası olarak hizmet verecek.

Bu kapsamda Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu,  incelemelerde bulunmak üzere Ulubey ilçesini ziyaret etti.

Balkanlıoğlu, bir dizi ziyaretin ardından ardından Adalaet Bakanlığı tarafından 2008 yılında kapatılan Ulubey K 2 Tipi Cezaevi binasının, silah fabrikasına dönüştürülecek olması nedeniyle inşaat çalışmalarını yerinde inceledi.

Burada bir açıklama yapan Vali Balkanlıoğlu, "Silah fabrikasının tamamlanmasıyla birlikte ilçe ekonomisine katkı sunulacaktır. Bizler de, çalışmaları yerinde inceleyerek, bilgiler aldık. Bu fabrikada insanlarımıza istihdam sağlanmış olacak." dedi.