Güncel Gelişmeler:
  • Ordu – Giresun Havalimanı’nda sefer sayıları arttı - 10:43
  • Nebati'den konutta fahiş fiyat artışı uyarısı - 09:29
  • Bankalara, 'döviz işlemlerini likit saatlere çekin' talebi - 09:19
  • Gecelik kredi faizlerinde 'zorunlu' yükseliş - 09:13
  • Ülker'in ilk çeyrek cirosu 5,9 milyar TL'ye ulaştı - 09:07
20.09.2024

''Ülkemiz Adına Çok Karlı Bir Satış Gerçekleştirdik ''

Firmamız Ülkemiz de Her Yıl İhracat Şampiyonu Olan Bir Firmadır

info@karadenizekonomi.com / 1.12.2014

''Ülkemiz Adına Çok Karlı Bir Satış Gerçekleştirdik ''

Yakın bir zaman içersinde   fındık piyasasını sarsacak bir gelişme yaşandı. Buna göre Türkiye’nin fındık devi olan Oltan Gıda, Nutella ve Kinder’in de üreticisi İtalyan çikolata devi Ferrero Grubu’na satıldı. 2002 yılından bu yana fındıkta ihracat şampiyonu olan ve 500 büyük sanayi kuruluşu araştırmasında 55'inci sırada yer alan Oltan Gıda’nın satılmasının dünya fındık piyasasını ve çikolata sektörünü doğrudan etkiledi.

Uzun zaman sonra ilk kez Karadeniz Ekonomi Genel Yayın Yönetmeni Murat Gürsoy'a açıklama da bulunan Oltan Fındık A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Veli Oltan ,çok özel açıklamalarda bulundu.
''Kamuoyun da Gerçeği Yansıtmayan Olumsuz Haberler Oluştu''

Ülkemiz adına çok önemli  bir karlı satışı gerçekleştirdikleri'nin altını çizen Oltan''Kamuoyuna yansıması gereken şekli buydu.Ancak bu resim görmezden gelinerek gerçeği yansıtmayan olumsuz haberler oluştu.Firmamız ülkemizde her yıl ihracat şampiyonu olan ve uluslararası saygınlığı olan bir firmadır.Ülkemiz adına çok karlı bir satış gerçekleştirdik.Bu takdir edilecek bir sonuçtur.Son olarak Rekabet Kurulundan gelen onayla birlikte bu süreci tamamlamış olacağız''dedi.

Sözlerine serbest piyasa ekonomiyle devam eden Oltan İyi Tarım Uygulamalarının önemine de dikkat çekti;

''Ferrero firması ile ülkemizin fındık dikim sahalarında verimi ve kaliteyi artırmak için çok önemli projeleri hayata getireceğiz.Iyi tarım uygulamalarının başarıya ulaşması ülkenin fındık dikim sahalarında verimi artırmak için çok büyük önem arz etmektedir.Ülkemizde 2009 yılından itibaren başarılı bir şekilde serbest piyasa ekonomisi uygulanıyor.Fiyatlar arz ve talebe göre oluyor.Serbest piyasa ekonomilerinde fiyat konuşulmaz arz ve talebin sonucu fiyat oluşur.Bunada herkesimin saygı duyması gerekir.Fındık üreticimiz dekar başına primlerle destekleniyor.Bu primler gerekiyorsa artırılması sağlanarak üreticinin üretimi artırması ,bilinçli gübreleme ve ilaçlamada kullanılması sağlanmalı.Amaç hem üretici desteklensin hemde ülkenin fındık dikim sahalarında verimin artması sağlansın''şeklinde konuştu.

 

Son olarak yükselen fındık fiyatlarına da değinen Oltan ''Fiyatlar konusunda birşey söyleyemem.Bu konuda hiç bir fikrim yok.Ancak bukadar erken bu fiyatları görmesini kimse beklemiyordu.Yeni sezona daha 8 aydan fazla bir zaman var.Fındık da her şey olabilir.Sonucu etkileyen başta oluşacak rekolte olmak üzere bir çok konu var.Dünyada ve ülkemiz de fındık tüketimi devamlı artıyor.ülke olarak üretimde lider ülkeyiz.Iyi tarım uygulamaları sayesinde 2023 fındık ihracat hedefimizi yakalayabiliriz.2014 senesinin fındık da 1993- 2004 ve 2014 yılları gibi özel bir yıl olduğunu şartların bu yıla özel oluştuğunu unutmayalım.