Güncel Gelişmeler:
  • Ordu – Giresun Havalimanı’nda sefer sayıları arttı - 10:43
  • Nebati'den konutta fahiş fiyat artışı uyarısı - 09:29
  • Bankalara, 'döviz işlemlerini likit saatlere çekin' talebi - 09:19
  • Gecelik kredi faizlerinde 'zorunlu' yükseliş - 09:13
  • Ülker'in ilk çeyrek cirosu 5,9 milyar TL'ye ulaştı - 09:07
20.09.2024

Uğur Toparlak''En az Ordu ili etkilendi''

Murat Toktaş''Darbe girişimi Karadeniz'deki turizme de darbe vurdu. ''

info@karadenizekonomi.com / 2.08.2016

Uğur Toparlak''En az Ordu ili etkilendi''

15 Temmuz'da Fetullahçı Terör Örgütü'ne bağlı bir gurup askerin gerçekleştirdiği darbe girişimi pek çok sektörü olumsuz etkiledi. Bu sektörlerden biri de turizm oldu. Geçtiğimiz günlerde Ege ve Akdeniz bölgelerinin darbe girişiminden olumsuz etkilendiği belirtilmişti. Ancak Karadeniz Bölgesi turizmi de FETÖ'nün gerçekleştirdiği darbe girişiminden hayli olumsuz etkilendi.

Karadeniz'e yılın bu dönemlerinde genellikle yurtiçinden ve körfez ile Ortadoğu ülkelerinden turist akını oluyordu. Karadeniz Turistik İşletmeciler Derneği Başkanı Murat Toktaş, konu ile ilgili açıklamalar yaptı. Toktaş yaptığı açıklamada "Darbe girişimi Karadeniz'deki turizme de darbe vurdu. Bizim ilk 

etkilenmemizin nedeni fazla yurt dışı bağlantımızın olamayışı. Ağırlıklı biz yurt içi ve körfez ülkeleriyle bağlantılıyız. Lakin bu girişimden sonra onlardan da iptaller oldu. Yerli ve yabancı turlarda ciddi iptaller oldu. Kamu personelinin izinlerinin iptal edilmesi nedeniyle Doğu Karadeniz'de yüzde 50 doluluklarda düşüş oldu." ifadelerini kullandı.

Toktaş, Ağustos'un başında Orta ve Doğu Karadeniz'de hareketlenme beklediklerini söyleyen Murat Toktaş: "Doğu Karadeniz'de özellikle Trabzon ve çevresindeki yaylalarda normalde oda bulunmazken, şu an doluluk ortanı yüzde 50, fiyatlarda da yüzde 30 ile 40 arasında düşüş var. Orta Karadeniz’de yüzde 15 doluluklarda geri çekilme oldu. Fiyatlar aynı. Toparlanmaya başladık. Önden para yatıran halkımız için de geri ödemelerin yapılması için otellerle gerekli görüşmelerimizi yaptık. Vatandaşlarımızı mağdur etmedik. Ağustos'un ilk haftasından itibaren Karadeniz'de yerli ve yabancı turizm normale dönecektir. Bizim beklentimiz bu yönde." açıklamasını yaptı.

''İlimizde otellerin doluluk oranı yüzde 90 ''

Ordu Kültür ve Turizm İl Müdürü Uğur Toparlak, Ordu turizminin diğer illere göre darbe girişiminden en az etkilenen il konumunda olduğunu belirterek, “Şu anda ilimizde otellerin doluluk oranı yüzde 90 civarında. Tüm Türkiye turizmi gibi ilimizde darbe girişiminden etkilendi ancak, ilimiz en az etkilenen iller içerisinde.” dedi.