Güncel Gelişmeler:
  • Ordu – Giresun Havalimanı’nda sefer sayıları arttı - 10:43
  • Nebati'den konutta fahiş fiyat artışı uyarısı - 09:29
  • Bankalara, 'döviz işlemlerini likit saatlere çekin' talebi - 09:19
  • Gecelik kredi faizlerinde 'zorunlu' yükseliş - 09:13
  • Ülker'in ilk çeyrek cirosu 5,9 milyar TL'ye ulaştı - 09:07
20.09.2024

Üç günde üç bin imza!

Altınordu İlçesine bağlı Düz Mahalle’de Öğretmenevi Mevkiinde bulunan Yelken Kulüp arazisinin ticarete açılmamasına yönelik başlatılan imza kampanyasına üç günde üç bin imza atıldığı açıklandı.

info@karadenizekonomi.com / 11.03.2016

Üç günde üç bin imza!

Yelken Kulüp arazisinin ticaret alanına açılmaması için başlatılan direniş kampanyası devam ediyor. Dün imza kampanyasına destek veren siyasi partiler, sivil toplum kuruluşları ve mahalleliler bölgede basın açıklaması yaptı. Mahalleli adına açıklamada bulunan Av. Haluk Türkmen, “Mehmetçik parkı içersinde bulunan eski Yelken Kulüp’ün bulunduğu alan, arka ve yan tarafındaki bölümlerle birlikte Ordu Büyükşehir Belediyesi’nce ticari alana çevrildi ve 867 metre 

karelik bu alan 6 milyon 500 bin TL’ye satıldı. Söylenen o ki bu alana 6 katlı otel yapılacak. Düz Mahallenin denize açılan tek penceresi olan bu park alanımız, hepimizin bildiği gibi, 100 yılı aşkın bir süre Ordu ve halkına, yeşil alan, çocuk parkı, geçmişte açık hava tiyatrosu ve açık hava basın müzesi olarak işlev görmekte iken, elimizden alınmak isteniyor. Yargı süreci sonlanmış değil. Alınan ret kararını yürütmeyi durdurma istemli olarak Danıştay’a götürdük. Umarım, yüksek mahkeme aynı yanlışa düşmez ve hakli taleplerimiz kabul görür. Biz Ordu halkı olarak sonuna kadar değerlerimize ve yaşam alanlarına sahip çıkmaya kararlıyız. Bu amaçla yetkililere sesimizi duyurmak için, yeşil alanımıza sahip çıkmak için, bizden sonraki nesillere, çocuklarımıza yaşanabilir çevre ve alanlar bırakabilmek için imza kampanyası başlattık. Birkaç gün içinde 3 bini geçen imzaya ulaştık. Bu kampanyamız 10 gün süre ile devam edecektir. Amacımız 10 bin imzaya ulaşmak. Bunun yanında yerel yönetimin yanlış kararından dönmesi amaçlı yasal etkinliklerimiz de önümüzdeki günlerde hayata geçirilecektir. Tüm isteğimiz, taş ve beton yığınları arasında hapsolmak değil, yeşil alanları, meydanları, sosyal donatı alanları olan, yaşanabilir bir kent yaratmak ve yaşatmak.” dedi.