Güncel Gelişmeler:
  • Ordu – Giresun Havalimanı’nda sefer sayıları arttı - 10:43
  • Nebati'den konutta fahiş fiyat artışı uyarısı - 09:29
  • Bankalara, 'döviz işlemlerini likit saatlere çekin' talebi - 09:19
  • Gecelik kredi faizlerinde 'zorunlu' yükseliş - 09:13
  • Ülker'in ilk çeyrek cirosu 5,9 milyar TL'ye ulaştı - 09:07
20.09.2024

Tut: "Mevsimlik İşçiler İçin Hazırız"

Çocuk İşçiliği Önlenicek

info@karadenizekonomi.com / 22.07.2015

Tut:

Altınordu Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı(SYDV) Müdürü Hayriye Tut, mevsimlik işçiler için düzenlenen alanlarda çalışmaların tamamlandığını, çalışmak için Ordu’ya gelen işçilerin temiz, sağlıklı ve güvenli bir alanda barınacaklarını söyledi.

Ordu’da fındık hasadının yaklaşması ile birlikte mevsimlik işçilerde bulundukları ilden Ordu’ya gelmeye başladı. Altınordu Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’nın koordinatörlüğünde mevsimlik işçilerin konaklayacağı alanlarda bakım ve onarımlar yapıldı. Yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Altınordu Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Hayriye Tut, "Ordu’da fındık hasadının başlamasını az bir 

süre kaldı. Mevsimlik tarım işçileri de Ordu’ya gelmeye başladı. Mevsimlik tarım işçilerinin en yoğun geleceği tarihin ise 25-26 Temmuz olmasını bekliyoruz. Kaymakamlığımız koordinatörlüğünde işçilerin daha iyi şartlarda kalabilmesi çocuklarının eğitim alabilmesi için yoğun çaba harcadık. Çalışmalarımız tamamlandı, mevsimlik işçilere aile konforunda alanlar inşa ettik" dedi.
"TÜM ÇALIŞMALARIMIZ TAMAMLANDI"
Mevsimlik işçilerin kalması için oluşturulan alanlarda yapılan çalışmalar hakkında bilgiler veren Tut, "Biz işçilerin konaklayacağı alanlarda tüm bakım ve onarımlarımızı tamamladık. Çatı tamirleri, tesisat bakımları elektrik aksamları gibi zorunlu alanlar tamamen değiştirildi. Sağlık açısından daha iyi şartlarda kalabilmeleri için belirlenen alanlarda ilaçlama çalışmalarımız tamamlandı. Çocuklarımızın için oyun alanları yenilendi. Saha da çalıştırılmak üzere 4 kişi görevlendirdik. Bu arkadaşlarımız tuvalet ve banyo temizlikleri ile işçilerin bakımlarını karşılayacak. Belirlediğimiz arkadaşlarımız orada 24 saat kalarak sağlık sıkıntısı olanlara ilk müdahale ve hastane konusunda onlara yardımcı olacak" diye konuştu.
"MEVSİMLİK İŞÇİLERE EN İYİ DÜZENLEMEYİ ORDU YAPIYOR DİYEBİLİRİZ"
Tarım işçilerinin çocukları için eğitim alanlarının iyileştirildiğini de aktaran Tut, "Çocuklar için eğitim alanları konforlu hale getirildi. Kültür merkezi okul haline getirilerek, tahta sıra ve masalarla donatıldı ve tam bir okul havası sağlandı. ILO tarafından çocukların eğitimi için kitaplar getirildi. Milli Eğitim aracılığı ile öğretmenlerin görevlendirilmesi yapıldı. Şu anda işçilerin gelmesi için tam anlamıyla hazırız. Türkiye’de mevsimlik işçiler için düzenlenen alanlarda Ordu’nun bu anlamda en iyi düzenlemeyi yaptığını da söyleyebiliriz" şeklinde konuştu.