Güncel Gelişmeler:
  • Ordu – Giresun Havalimanı’nda sefer sayıları arttı - 10:43
  • Nebati'den konutta fahiş fiyat artışı uyarısı - 09:29
  • Bankalara, 'döviz işlemlerini likit saatlere çekin' talebi - 09:19
  • Gecelik kredi faizlerinde 'zorunlu' yükseliş - 09:13
  • Ülker'in ilk çeyrek cirosu 5,9 milyar TL'ye ulaştı - 09:07
20.09.2024

Türkiyede 7 noktaya doğal meyve cipsi yolluyor

Uslu Fındık yöresel hurma ve elmayla meyve cips sektörüne de giriş yaptı.

info@karadenizekonomi.com / 16.12.2015

Türkiyede 7 noktaya doğal meyve cipsi yolluyor


Cipste Bir marka Olacağız..

Türkiye’de en hızlı büyüyen 100 şirket arasında yer alan Uslu Fındık, büyük bir atılım göstererek Türkiye’nin meyve cipsini  son teknolojiyle donatarak kendi tesislerinde üretmeye başladı.Yeni yatırımla ilgili olarak Uslu Fındık A.Ş yönetim kurulu başanı Mustafa Uslu şu açıklamalarda bulundu.

''Uslu Fındık olarak ülkemiz ve bölgemiz ekonomisine katkıda bulunmaktan son derece mutluyuz.Firma olarak yenilikçi duruşumuzla büyük bir atılım göstererek ,bölgenin meyvelerinden  katmadeğer yaratmak istedik ve  düğmeye bastık.Böylelikle Meyve cips’le sektöre hızlı bir giriş yaptık''

Uslu Fındık ve aynı zamanda  Ünye Ticaret Borsası yönetim kurulu başkanı olan Mustafa Uslu ,ağaçlarda heba olan yöresel meyvelerin üreticiler tarafından değerinin bilinmediğini, bu alanda da istihdam oluşturabilmek ve fayda sağlamak amacıyla katkısız meyve cips üretimine başladıkların söyledi.
Türkiye’de 7 -8 noktaya meyve cips yollayarak başladıklarını belirten Mustafa Uslu, Türkiye’deki tüm illere numuneler yolladıklarını, öncelikli olarak ülkenin tamamına, sonrasında ise yurt dışına meyve cips yollamayı hedeflediklerini vurguladı. 

'' Bölge Ekonomisine Katkı İçin Yöresel meyveler değerlendiriliyoruz''

Meyve Cips fikrinin babaları Hüseyin Uslu’dan çıktığını belirten Mustafa Uslu, Uslu Fındık A.Ş olarak “Bölgemizde elma, armut ve hurma gibi yöresel meyvelerimiz çok. Üreticilerimiz ise bunlara çok fazla değer göstermiyor. Buna nasıl faydalı olabiliriz diye düşündük. Buna bir isim kazandıralım istedik. Yaklaşık 3 yıl önce ilk denememizi yaptık, son 3 yılda da buna yönelik çalışmalarımız oldu ve meyve cipsi hayata geçirdik” dedi.

''Cipste Bir marka Olacağız''

Uslu Fındık fabrikasının bir katında meyve cips üretimi yapmaya başladıklarını belirten Uslu, “Bu iş için ayrı bir tesis hazırlayacağız. Şuanda üretim iznimizi aldık. Uslu Meyve-Meyve Cips markasını alacağız” diye konuştu.Kuruyemiş sektöründe fark yaratmak isteyen Uslu,hurma cipsinin faydalarından bahsederek sağlıklı tüketime dikkat çekti. 

''Hurma başta Kabızlık olmak üzere  hazımsızlık ve sindirim sistemi sorunlarına iyi gelir.Kalp problemlerine ve kansere karşı etkili bir silahtır.Emzirme dönemlerinde olan annelere, süt miktarını arttırıcı etkisi vardır.Günde 2 adet tüketildiğinde özellik göz sağlığına karşı etkilidir.Vücuttaki kötü huylu kolesterolü düşürür. Vücudun dengesini sağlar.Karaciğerde yağlanma oluşmasını önler, zararlı maddelerin vücuttan atılmasını sağlarHücre yaşlanmasına karşı korucu etkisi olduğu için gençlik iksiri özelliği vardır. Cilde iyi gelir, erken yaşlanmayı önler.Aç karnına tüketildiği taktirde, bağırsak parazitlerini ve kurtlarını öldürür. Kan şekeri dengenizi yerine getiren Hurma, badem ve ceviz ile tüketildiğinde vücudunuzun mükemmel enerji almasını sağlar. Bir bardak suyun içerisine akşam konulan iki tane hurma, sabah aç karnına içildiğinde, kabızlık sorununu ortadan kaldırmaktadır. İçerisine 1 yemek kaşığı keten tohumu ve 1 tatlı kaşığı da zeytinyağı koyduğunuzda etkisi daha da artacaktır.''

Katkı Maddesi Sıfır

Yöresel hurma ve elmadan meyve cipsi yaparak yola çıktıklarını belirten Mustafa Uslu, konuşmasına şöyle devam etti.

“Şu anda hurma ve elmadan cips yaptık. Armut, kavun, nar denemelerimiz oldu. Ürünleri önümüzdeki süreçte pazar payına göre çeşitlendireceğiz. Meyve cips hemen hemen tüm meyvelerden olabiliyor.Meyvenin cipse dönüşmesi aşamasında hiçbir katkı maddesi kullanmadıklarını belirten Mustafa Uslu, işlemleri şu şekilde anlattı.Biz bunu yaparken hiçbir katkı maddesi kullanmadan yapıyoruz. Kaliteli ürünü almaya çalışıyoruz. Piyasada 50 kuruşa alınıyorsa, biz bunu 1 TL’ye alarak kaliteli ürün almaya çalışıyoruz. Öncelikle ürün yıkamadan geçiriliyor, sonrasında silimlendirme işleminden geçiriyoruz. Ardından kurutma fırınlarına alarak kurutuyoruz ve sonrasında paketleme yapılıyor.”

Türkiye’de 7 noktayla işe başlandı -

Meyve cips satışına Türkiye’de 7 noktayla başladıklarını, ilk etapta ülkenin bütün illerinde, ardından da yurt dışında satışının planlandığını belirten Uslu Fındık Yönetim Kurulu başkanı Mustafa Uslu, açıklamasını şöyle sürdürdü:

“Biz firma olarak Türkiye’de hakim bir firmayız. Meyve cipsi de mevcut müşterilerimize yollamaya başladık. Yani şuanda Türkiye’de meyve cips satılıyor. Meyve cipsi ilk olarak 7 noktaya gönderdik. İnşallah bu noktalar daha da çoğalacak. Sonraki hedefimiz ise yurt dışına yollamak.

Sağlıklı cipsler

Piyasadaki cipslerin sağlıksız olduğunu belirten Mustafa Uslu, meyve cipsin hem sağlıklı hem de organik olduğunu ifade ederek; “Piyasadaki cips ürünlerinin kalitesizliği her gün televizyonlarda dile getiriliyor. Bizde anneler çocuklarına daha farklı, organik, sağlıklı ürünler tattırması için böyle bir şey düşündük. İnşallah faydalı oluruz. Bizim burada ki hedefimiz nasıl istihdam sağlarız, yöremize nasıl faydalı oluruz. Bu ürünler ağaçlarda heba olan ürünlerdi. Hem ürünleri değerlendirdik, hem ekonomiye kazandırdık, hem sağlıklı lezzetiyle insanlarımıza alternatif sunduk.”dedi.