Güncel Gelişmeler:
  • Ordu – Giresun Havalimanı’nda sefer sayıları arttı - 10:43
  • Nebati'den konutta fahiş fiyat artışı uyarısı - 09:29
  • Bankalara, 'döviz işlemlerini likit saatlere çekin' talebi - 09:19
  • Gecelik kredi faizlerinde 'zorunlu' yükseliş - 09:13
  • Ülker'in ilk çeyrek cirosu 5,9 milyar TL'ye ulaştı - 09:07
20.09.2024

Tabildotta Plaza konforu

Çebi Grup sektöre kalite getiriyor..

info@karadenizekonomi.com / 29.01.2018

Tabildotta Plaza konforu
  • Ordu’nun yeni mekanı Plaza Restoran “tabildot yemek” konusunda da iddialı. İşletmeciler müşterilerine, “Güzel bir yerde, ucuz ve aynı zamanda kaliteli yemek istiyorsanız Plaza Restoran’da 4 çeşit yemeğe sadece 9 lira ödeyerek yiyebilirsiniz” diyerek sesleniyorlar.

Geçtiğimiz hafta protokol mensuplarının da katıldığı törenle açılan Çebi Grubuna ait “Plaza Restoran” günlük restoran hizmetlerine eke olarak düğün, doğum günü, nişan gibi etkinliklere toplu yemek organizasyonları da yapıyor.

Plaza Cafe Restoran’daki hizmetler hakkında Çebi Grup adına gazetemize açıklama yapan Hasan Çebi ve Seymen Çebi, 1000 kişinin çalıştığı Atos Çağrı Merkezinin ihtiyacına yönelik bir restoran açmaya karar verdiklerini, restoranı 5 yıldızlı otel gibi modern ve lüks yapmayı planladıklarını kaydederek, “Bu çağrı merkezinde çalışan arkadaşların yemek ihtiyaçlarını karşıladıktan sonra, restoranımızı Ordu’ya da açmaya karar verdik. Son iki aydır hem Atos Çağrı merkezine hem Vatan Computer’a hem de Ordu halkına hizmet veriyoruz” dediler.

300 kişilik müşteri kapasitesi

“Mekânımız 870 metrekare. Çalışan sayımız 12. Aşçımız hem dünya mutfağına hem de sulu yemek bölümüne hâkim. Toplam müşteri kapasitesi 300-320 kişi. Mekânımızda özellikle düğün, nişan toplu yemek organizasyonları da yapılıyor. Doğum günü, özel şirket toplantıları organizasyonları yapıyoruz. Çok farklı bir tatlı menümüz var. Tatlılarımız yüzde yüz el yapımı ve İstanbul’dan getirtiyoruz. Ordu’da olmayan tatlı çeşitleri menümüz var. Sadece diyabet hastalarına özel ballı Hindistan cevizi ve portakallı tatlımız; pekmez, fındık, ceviz, bademin kullanıldığı ve hiçbir şekilde un kullanılmadan yapılan bir de kekimiz var. Yaklaşık 7 çeşit kekimizin hepsi doğal ve yüzde yüz ev yapımı. Biz ordu halkına hiçbir yerde bulamayacakları bir tadı sunuyoruz.”

Plaza konforunda kaliteli ve ucuz tabildot

“Biz Ordu’ya kaliteli bir mekânda güzel ve ucuz bir yemeğin yenilebileceğini göstermek istedik. Bugün normal esnaf lokantalarında tabildotta sulu yemek 10-15 TL arası. Ama güzel bir yerde ve ucuz bir şekilde yemek yemek istiyenler Plaza Restoran’da yiyebilir. 4 çeşit menümüz sadece 9 lira. Bu yemeğimiz genelde saat 12.00 ile 15.00 arasında ancak akşam 16.30’a kadar yemek mümkün.”

Malzemeyi evimize alır gibi alıyoruz

“Biz restoranımıza malzeme alırken evimize alır gibi alıyoruz. Bizim lezzet formülümüzde koruyucu madde, kıvam arttırıcı, renklendirici, glikoz şurubu, soya ve trans yağ yer almaz. Genelde ucuz yemek üreten firmalar bunları kullanıyor. Bunlar da insan sağlığına en fazla zarar veren maddeler. Biz sağlıklı ve doğal yemek üretmeye çalışıyoruz.”

4 ayda 5 teşekkür aldık

“Biz açıldığımız günden yani 4 aydan bu yana Tarım İl Müdürlüğünden 5 defa teşekkür ve takdir belgesi aldık. Tarım İl Müdürlüğü her ay mutfaklarımızda denetim yapıyor ve her defasında bize bu belgeleri sunuyorlar. Bu konuda zaten müdürlüğümüz tarafından ustalarımıza ve personelimize hemen her hafta eğitim veriliyor.”

Turizm sektörüne de adım attık

“Bizim Çebi Ailesi olarak Süleyman Felek’te yeni bir inşaatımız başlıyor. Belki orada Plaza’nın devamı niteliğinde üst katına bir restoran yapabiliriz. Biz Plaza Restoran ile birlikte turizm sektörüne adım atmış olduk. Şehir içinde yapacağımız bir otel ve bunun üzerine kuracağımız şık bir restoran hedeflerimiz arasında. Biz turizm acenteleriyle görüşmelere başladık. Gelen turiste uygun ve güzel yemek yedirmek istiyoruz. Çünkü bizim mekânımız hem Boztepe hem de deniz manzaralı. Ordu’da böyle bir mekân bulmak neredeyse imkânsız.” Kemal ÇEKÜÇ/KARADENİZ EKONOMİ