Güncel Gelişmeler:
  • Ordu – Giresun Havalimanı’nda sefer sayıları arttı - 10:43
  • Nebati'den konutta fahiş fiyat artışı uyarısı - 09:29
  • Bankalara, 'döviz işlemlerini likit saatlere çekin' talebi - 09:19
  • Gecelik kredi faizlerinde 'zorunlu' yükseliş - 09:13
  • Ülker'in ilk çeyrek cirosu 5,9 milyar TL'ye ulaştı - 09:07
20.09.2024

Sevinç''Açıklanan rekolteye saygı duyuyoruz''

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik'in,2016 yılı fındık rekoltesi tahminini 468 bin ton olarak açıklamasının ardından Karadeniz Fındık ve Mamulleri İhracatçıları Birliği (KFMİB) ve Fındık Tanıtım Grubu Başkanı Edip Sevinç rekolteyi değerlendirdi

info@karadenizekonomi.com / 12.07.2016

Sevinç''Açıklanan rekolteye saygı duyuyoruz''

''Her kesimin dikkatli olmasını tavsiye ediyorum''

 Karadeniz Fındık ve Mamulleri İhracatçıları Birliği (KFMİB) ve Fındık Tanıtım Grubu Başkanı Edip Sevinç  açıklanan rekoltenin hayırlı olmasını dileyerek, 

"Sayın Bakanımızın takdiridir. Demek ki kendilerine verilen bilgi bu yöndeymiş. Açıklanan rekolteye saygı duyuyoruz." ifadelerini kullandı.

İhracatçılar olarak geçen sezon 730 bin ton rekolte açıklamasında bulunduklarını anımsatan Sevinç, "Bu sezonla ilgili olarak ise 468 bin ton tahmin fındık rekoltesi açıklandı ancak ne kadar fındık devredecek, bunu da bilmek lazım. Bizim tahminlerimize göre 150 bin tona yakın fındık devretmesi bekleniyor. Önümüzdeki günlerde devreden fındık miktarını da göreceğiz. Bunun için her kesimin dikkatli olmasını tavsiye ediyorum." değerlendirmesinde bulundu.

''Detaylar yok''

 Spekülatif haberlere yol açmamak için rekolte tahmin çalışmalarını açıklamama kararı aldıklarını, ancak tahmin çalışmalarının devam ettiğini vurgulayan FTG Başkanı Edip Sevinç  " Sonuçlar önümüzdeki günlerde netleşecek. bakanlığın açıkladığı 468 bin tonluk tahminin detayları yok,hangi ilde ne kadar üretim var. Nerede kayıp nerede artış var henüz hiçbir şey bilmiyoruz.Mayısta da TÜİK 535 bin ton olarak açıklamıştı. Bunu sorgulamak gerekir. TÜİK rakamları nereden ve neye göre alındı? Kafalar oldukca karışık. Biz kendi çalışmalarımızın sonucuna göre hareket edeceğiz" diye konuştu.