Güncel Gelişmeler:
  • Ordu – Giresun Havalimanı’nda sefer sayıları arttı - 10:43
  • Nebati'den konutta fahiş fiyat artışı uyarısı - 09:29
  • Bankalara, 'döviz işlemlerini likit saatlere çekin' talebi - 09:19
  • Gecelik kredi faizlerinde 'zorunlu' yükseliş - 09:13
  • Ülker'in ilk çeyrek cirosu 5,9 milyar TL'ye ulaştı - 09:07
20.09.2024

Şenocak Gıda, ürün yelpazesini genişletti.

Şenocak'Sektörde 62 yılı geride bıraktık.'

info@karadenizekonomi.com / 8.07.2015

Şenocak Gıda, ürün yelpazesini genişletti.

Fındık entegre tesisleriyle sektördeki büyümesini sürdüren Şenocak Gıda, ürün yelpazesini genişletti. Yönetim Kurulu Başkanı Cem Şenocak, yeni ürünleriyle her türlü talebi karşılayabilecek duruma geldiklerine dikkat çekerek , İSO’nun İkinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşu Listesi’nde yer aldıklarını söyledi.

Karadeniz bölgesinde Ordu ilinde 1953 yılından itibaren kurdukları aile şirketiyle İsmet Şenocak ve Cem Şenocak ortaklığı ile ticari hayatlarını sürdüren Şenocak Gıda,2006 yılına kadar kırma tesissinde kabuklu fındık ve iç fındık satışı yaparken entegre tesisinin de devreye alınması ile kavrulmuş ve beyazlatılmış fındık, kıyılmış fındık, fındık unu ve fındık püresi mamullerini de ürün yelpazesine eklemiştir.

Şenocak Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Cem Şenocak, “sektörde 62 yılı geride bıraktık. İSO’nun 2.500 Büyük Sanayi Kuruluşu Listesi’nde yer alan firmamız, genişlettiği ürün yelpazesi ile her türlü talebi karşılayabilecek durumdadır” diyerek Karadeniz Ekonomi'ye şu açıklamalarda bulundu;

Hedef, uluslar arası akreditasyon

ISO 9000 Kalite Yönetim Sistemi, ISO 2200 Gıda Güvenliği Belegesi, BRC (British Retail Consortium), IFS (İnternational Food Standard), Kosher ve Helal Sertifikalarına sahip olduklarını belirten Şenocak, “Kırım tesisimizin iç fındık kapasitesi15 bin ton / yıl, entegere tesisimizin kapasitesi 8 bin ton /yıl’dır. Entegremizin laboratuvar ve üretim hatlarında son teknoloji kullanılmıştır. Uluslararası standartlara ve gıda üretimine uygun yapılmaktadır. Hammaddenin, üretimin her aşaması, proses, hijyenik koşulların kontrolü ve izlenmesi Kalite Güvence Sistemi tarafından yapılmaktadır. Hedefimiz laboratuarımızı, uluslararası alanda akredite laboratuvar seviyesine ulaştırmaktır” açıklamasında bulundu.

“Düşen rekolte desteklerle artırılmalı”

''2015 yeni fındık sezonu öncesi güzel bir rekolte bekliyoruz.Ülkemiz fındık dikim sahalarının tamamında en az dönümden 150 kilo fındık alan bir ülke olmalıyız.Üretim ve verim çalışmalarını Tarım il müdürlüklerimizin,Ziraat odalarımızın yapması ülkemiz fındık dikim sahalarında güzel sonuçlar çıkaracaktır. Bunun içinde ülkemiz de fındık üreticimizin bilinçli üretim yapması gübreleme,ilaçlama,budama ve toprak analizi yapması son derece önemlidir''

İklim değişikliklerinin etkisi ile 2009 yılından bu yana rekoltenin düşük olduğuna vurgu yapan Şenocak Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Cem Şenocak, fındık üreticilerinin güçlü tutulmasında devlet desteklerinin önemine dikkat çekti;''Cumhuriyet tarihinin en yüksek ödemeleri düzenli olarak üreticimize yapılmaktadır.Yaşlı fındık dallarının gençleştirilmesi, verimin artırılması için çok büyük önem arz ediyor. Açıklanan verilere göre ülkemizde 2009 yılından bu yana yüksek rekolte oluşmamakta. Ülkemiz fındık dikim sahalarında verimi ve kaliteyi artırmalıyız. Fındıkta arz ve talebe göre fiyatlar oluşuyor. Üreticimiz de dekar başına primle destekleniyor. Söz konusu desteklerin, devam etmesi üreticinin yüzünün gülmesi için önemli.”