Güncel Gelişmeler:
  • Ordu – Giresun Havalimanı’nda sefer sayıları arttı - 10:43
  • Nebati'den konutta fahiş fiyat artışı uyarısı - 09:29
  • Bankalara, 'döviz işlemlerini likit saatlere çekin' talebi - 09:19
  • Gecelik kredi faizlerinde 'zorunlu' yükseliş - 09:13
  • Ülker'in ilk çeyrek cirosu 5,9 milyar TL'ye ulaştı - 09:07
20.09.2024

SAMSUN 2017 OLİMPİYATLARINDA TURİST AĞIRLAYACAK

Samsun 2017 Olimpiyatlarında turist ağırlayacak! Samsun’da yapılacak olan 2017 İşitme Engelliler Olimpiyat Deaflympics Oyunları öncesi otelciler rezervasyon alımına başladı.

info@karadenizekonomi.com / 11.10.2016

SAMSUN 2017 OLİMPİYATLARINDA TURİST AĞIRLAYACAK

Türkiye’ de yapılacak en büyük spor organizasyonu olacak olan oyunlar Samsun'a yeni tesislerin kazandırılması zorunluluğunu ortaya çıkardı. Buna bağlı olarak Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından yeni tesislerin yapımı hız kazandı. Toplam 20 branşta yapılacak olan oyunlar özellikle Samsun il merkezi ile birlikte sahil kesimindeki ilçelerde yoğunlaşacak. Samsun’u boydan boya saracak olan oyunların heyecanı şimdiden ilçelerde kendini hissettirmeye başladı. ICSD üyesi yaklaşık 110 ülkeden katılacak olan sporcular, atletizm, atıcılık, badminton, basketbol, bowling, dağ bisikleti, futbol, grekoromen güreş, 

serbest stil güreş, hentbol, judo, karate, masa tenisi, oryantring, plaj voleybolu, teakwondo, tenis, voleybol, yol bisikleti, yüzme branşlarında madalyaları kazanmak için yarışacaklar.

KONAKLAMA SIKINTISI YAŞANMAYACAK

‘Deaflympics Oyunlar Köyü’ olarak belirlenen, 19 Mayıs Üniversitesi Kampüsü içerisinde hazırlıklar büyük oranda tamamlandı. Olimpiyatlarda sporcu, antrenör, idareci ve seyirci olarak yaklaşık 15 bin kişiyi ağırlamayı hedefleyen Samsun, hiçbir konaklama sıkıntısı yaşamayacağı kaydedildi. Deaflympics Oyunları öncesinde Samsun’da hizmet veren otellerde hazırlık yaparken ilk rezervasyonları da almaya başladılar. Karadeniz Turistik İşletmeciler Derneği (KATİD) Başkanı Murat Toktaş, Samsun’da hizmet veren 23 otelin bu organizasyon için hazırlık içerisine girdiğini kaydetti.