Güncel Gelişmeler:
  • Ordu – Giresun Havalimanı’nda sefer sayıları arttı - 10:43
  • Nebati'den konutta fahiş fiyat artışı uyarısı - 09:29
  • Bankalara, 'döviz işlemlerini likit saatlere çekin' talebi - 09:19
  • Gecelik kredi faizlerinde 'zorunlu' yükseliş - 09:13
  • Ülker'in ilk çeyrek cirosu 5,9 milyar TL'ye ulaştı - 09:07
20.09.2024

Restoranlara da yıldız geliyor

·Gastronomi dünyasına hizmet eden restoranlar, artık yıldızlarıyla da anılacak. Organizasyona YEDY adı verildi. Ordu Tanıtım Kulübü Derneği Başkanı Arzu Tosunoğlu uygulamaya “muhteşem bir proje” diyerek destek verdi.

info@karadenizekonomi.com / 3.08.2017

Restoranlara da yıldız geliyor

Türkiye’de Michelin, Zagat, Feinschmecker gibi gastronomik derecelendirme sistemlerine benzer yöntemlerle çalışacak organizasyona YEDY adı verildi. YEDY'nin ilk sonuçları 24 Ağustos'ta yayınlanacak bir, iki, üç yıldızlı ve Lezzet Noktası olarak değerlendirilen restoranların yer aldığı kitapta açıklanacak. 

Birinci etapta Türkiye'nin 7 bölgesi 81 ilini kapsayan YEDY, ikinci etap çalışmaları ile Avrupa'yı da kapsayacak şekilde genişletilecek ve Batı Avrupa Basın Lansmanı 2018 Mayıs ayında Madrid'de gerçekleştirilecek.

Tosunoğlu: Muhteşem bir proje

Öte yandan Ordu Tanıtım Kulübü Derneği Başkanı Arzu Tosunoğlu uygulamayı olumlu bulduğunu belirterek şöyle dedi: “Restoranlarımıza da yıldızlama geliyor. İşte bu habere çok sevindim doğrusu. Türkiye’nin tüm bölgelerinden oluşturulan, gurmeler, şehirlerdeki restorantlara bir müşteri gibi girerek, masa düzeninden tutun menü listesi ve ikram düzeyine varana kadar bir müfettiş olarak not verecekler. Hangi restoranın alacağı derecelendirme Türkiye’de yayınlanacak, yıldızlı restoranlar arasında yer alacaktır. Bence bu muhteşem bir projedir. Kalite, özen, hizmet, temizlik böylelikle onaylanmış olur. Tüm müfettişlere kolay gelsin şimdiden” ifadelerini kullandı.”

KARADENİZ EKONOMİ